MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gregorian: ένα μουσικό θέαμα επικών διαστάσεων για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Όπου και αν εμφανίζονται οι παραστάσεις τους είναι sold out. Οι κριτικοί μιλούν με θαυμασμό για τη δουλειά τους! Οι μαγικές φωνές των GREGORIAN έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, για μια μαγική συναυλία, για ένα φαντασμαγορικό σκηνικό υπερθέαμα!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Οι GREGORIAN αποτελούνται από 8 τραγουδιστές, 2 τραγουδίστριες και συνοδεύονται από 6μελές μουσικό συγκρότημα. Όλοι τους με κλασική μουσική εκπαίδευση, ντυμένοι με υπέροχες βελούδινες στολές μοναχών σχεδιασμένες σε πανέμορφα χρώματα δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φωτιστικά εφέ, προβολές και ειδικά εφέ με καθρέφτες, ομίχλη, καπνό, κεριά και άλλες εκπλήξεις, που εκστασιάζουν το κοινό!

Δημιουργήθηκαν στη Βασιλική Μονή Εσκοριάλ στην Ισπανία από τον Frank Peterson. Περιπλανώμενος στους μεσαιωνικούς διαδρόμους του μοναστηριού άκουγε ροκ μουσική στο walkman του και οι ήχοι της μοναστικής χορωδίας συγχωνεύονταν με τη μουσική που άκουγε! Ήταν μια εμπειρία που τον ενέπνευσε να αρχίσει να πειραματίζεται με την ιδέα του συνδυασμού ροκ μουσικής με τους ήχους του Γρηγοριανού μέλους. Το πείραμα αυτό έγινε πραγματικότητα το 1990, με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό φαινόμενο Enigma, με συν-δημιουργούς τον Frank και τον Michael Cretu.

Η ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ Enigma, «MCMXC AD», πούλησε πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα, και ανέδειξε τους GREGORIAN σε κορυφαίο συγκρότημα με την παγκόσμια επιτυχία «Sadeness Pt. I». Η επιτυχία αυτή άνοιξε το δρόμο στον Frank να οδηγήσει τους GREGORIAN ένα βήμα παραπέρα κι αυτό έγινε με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «GREGORIAN MASTERS OF CHANT» που κυκλοφόρησε σ’ όλο τον κόσμο το 1999. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι GREGORIAN αποθεώθηκαν, ηχογραφώντας πάνω από 200 τραγούδια σε 11 CDs – χρυσά και πλατινένια – και 6 DVDs, πουλώντας πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε περισσότερες από 16 χώρες γνωρίζοντας την αποδοχή από το κοινό όλων των ηλικιών και τάσεων.

Η πρόκληση για τον ιδρυτή τους είναι να βρίσκει τραγούδια που ταιριάζουν με την Γρηγοριανή κλίμακα και τον ήχο ενώ συνεχίζει να πειραματίζεται με το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτή τη σύμπραξη – μια πρόκληση που πάντα την περιμένει με ανυπομονησία – πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε μια μπαλάντα των Eurythmics να βρεθεί δίπλα στην ποπ μελωδία Tears for Fears, ή ένα τραγούδι του Peter Gabriel δίπλα σ’ ένα ροκ κομμάτι του Lenny Kravitz; Με την κυκλοφορία των άλμπουμ τους «DARK SIDE» και «DARK SIDE OF THE CHANT» ο Frank κατάφερε να συνδυάσει ιδανικά τα τραγούδια των Nine Inch Nails, Sisters of Mercy και The Rasmus, ενώ με το άλμπουμ «CHRISTMAS CHANTS» ανέδειξε μια πιο παραδοσιακή πλευρά, που διατηρεί ακόμη το μοναδικό στιλ των GREGORIAN. Κάθε καινούργια δισκογραφική τους δουλειά περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις που γράφτηκαν από τον ίδιο και την δημιουργική του ομάδα, στην προσπάθεια να επεκτείνουν και να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο του συγκροτήματος.

Το νέο CD τους με τίτλο «EPIC CHANTS» περιλαμβάνει τα καλύτερα τραγούδια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η παγκόσμια περιοδεία τους, με τίτλο «Epic Chants World Tour 2013» η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας βρίσκεται και η συναυλία τους στην Αθήνα στο Ηρώδειο την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για να τους απολαύσουμε! Είναι η πρώτη γνωριμία τους με το ελληνικό κοινό και νιώθουν ιδιαίτερη χαρά που θα βρεθούν σ’ ένα χώρο ιερό, που εναρμονίζεται και ταυτίζεται απόλυτα με τη μουσική τους. Υπόσχονται μια βραδιά ξεχωριστή που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των τυχερών θεατών! Ήδη οι φανατικοί θαυμαστές τους ανά τον κόσμο στο άκουσμα της συναυλίας στο ΗΡΩΔΕΙΟ δείχνουν πρωτοφανές ενδιαφέρον!
 
Προπώληση:
Καταστήματα PUBLIC, ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) TICKETERVICES, εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr, τηλεφωνική αγορά: 210 7234567

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Μουσικό αντάμωμα και λαϊκό γλέντι στη Γλυφάδα με ελεύθερη είσοδο
ShowBiz
Μάριος Φραγκούλης: “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες της χώρας μας”
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία στην Κέρο
Μουσικά Νέα
Ο Νέγρος του Μοριά ντυμένος τσολιάς ερμηνεύει το “Δελτίο” στο COLORS
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Μουσικά Νέα
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν μοιάζει με κανένα άλλο φεστιβάλ μουσικής δωματίου»
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με ελεύθερη είσοδο
Αφιέρωμα
Plissken 2025: 8 acts που ανυπομονούμε να δούμε στο πιο εκρηκτικό διήμερο
Art & Culture
Όταν το παρελθόν συνάντησε το μέλλον της μουσικής στην Καλαμάτα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Η ομάδα Λούστροι σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο