MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η φωτογραφική ματιά του μεγάλου Στάνλεϊ Κιούμπρικ! (gallery)

Ποιος δεν έχει δει τη Lolita, ποιος δεν έχει ανατριχιάσει με το Κουρδιστό Πορτοκάλι ή με την Λάμψη; O Στάνλεϊ Κιούμπρικ έχει γράψει σκηνοθετική ιστορία στο χώρο του κινηματογράφου. Ωστόσο, ο ίδιος άνθρωπος έχει καινοτομήσει και στο χώρο της φωτογραφίας σε νεαρή ηλικία. Δείτε εδώ το φωτογραφικό ταλέντο του σπουδαίου Στάνλεϊ Κιούμπρικ!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στην πραγματικότητα, η δεξιότητα του Κιούμπρικ με την κάμερα και η ικανότητά του να δημιουργεί οπτικές ίντριγκες ήταν εμφανής πολύ πριν από την επιτυχία του στο Χόλιγουντ. Γεννημένος το 1928 στην ηλικία των 17 ο Κιούμπρικ ανέδειξε το τεράστιο ταλέντο του στη φωτογραφία! Το 1945 πούλησε στο περιοδικό Look φωτογραφία στη τιμή των 25 δολαρίων, απεικονίζοντας έναν συντετριμμένο εφημεριδοπώλη στην είδηση του θανάτου του Προέδρου Franklin D. Roosevelt. Λίγους μήνες αργότερα, ο Κιούμπρικ κατάφερε να κερδίσει τη θέση του νεότερου φωτογράφου του στην ιστορία του περιοδικού. Συνέχισε να εργάζεται για το περιοδικό Look μέχρι το 1950, όταν έφυγε από τον χώρο για να αρχίσει την επιτυχημένη καριέρα του στον κινηματογράφο.

Πριν την επιτυχημένη πορεία του στην μεγάλη οθόνη, ο Κιούμπρικ κέρδισε εκείνη τη περίοδο τις εντυπώσεις και το σεβασμό ως φωτορεπόρτερ. Οι εικόνες του ήταν εκλεκτής ποιότητας. Η συμβολή του στην φωτογραφία αναγνωρίστηκε για το πολύπλοκο μίγμα της σύνθεσης τους, το δράμα, το φως και το μυστήριο. Η φωτογραφική συλλογή του περίφημου σκηνοθέτη προβάλλει το δράμα των εικονιζομένων, δράμα που αναγνωρίζεται και στους πρωταγωνιστές των έργων του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b