MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Clooney εναντίον Χίτλερ για την σωτηρία μεγάλων έργων τέχνης (trailer)

Σε αγώνα δρόμου για την σωτηρία σπουδαίων έργων τέχνης από τα χέρια των Ναζί και του Χίτλερ επιδίδεται ο πολεμιστής George Clooney στην νέα του ταινία The Monuments Men.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στο πολεμικό αυτό θρίλερ ο George Clooney και ο Matt Damon είναι βετεράνοι στρατιώτες που περνάνε πίσω από τις γραμμές των εχθρών κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να εντοπίσουν και να γλιτώσουν από την καταστροφή σπουδαία έργα του πολιτισμού, τα οποία οι Ναζί σκοπεύουν να καταστρέψουν. Στο πλευρό τους έχουν μια ομάδα από διευθυντές μουσείων και ιστορικών τέχνης, οι οποίοι δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τον πόλεμο. Η αποστολή σίγουρα θα είναι δύσκολη, αλλά το έπαθλο πολύ σημαντικό, καθώς θα διασωθούν τεράστια μνημεία του πολιτισμού και του πνεύματος.
monuments men 2-620x465-480x360Το σενάριο της ταινίας το έχει γράψει ο ίδιος ο Clooney μαζί με τον Grant Heslov. Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, το σενάριο μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Robert M. Edsel “The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History”. Και την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο George Clooney. (Πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος- για μια ακόμα φορά γίνεται η ψυχή μιας ταινίας με πολιτικό περιεχόμενο). 

Το καστ της ταινίας, εκτός από τους Clooney και Damon περιλαμβάνει και άλλους σπουδαίους πρωταγωνιστές, όπως η Cate Blanchett, ο Bill Murray, ο John Goodman και ο Jean Dujardin (The Artist). Στην ταινία θα συμμετέχει και ο Dimitri Leonidas, ένας ηθοποιός με ελληνικές ρίζες, που γεννήθηκε στην Αγγλία το 1987 από Κύπριο πατέρα. 

Το trailer της ταινίας έχει ήδη κυκλοφορήσει, ενώ η ίδια η ταινία θα βγει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου του 2013.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Cine News
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
Cine News
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV