MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το “Βαθύ λαρύγγι” κάνει αγωγή στην ταινία Lovelace

Η εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα της ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι» κατέθεσε αγωγή, ζητώντας να σταματήσει η διανομή της ταινίας «Lovelace» -της βιογραφικής ταινίας της πορνοστάρ Linda Lovelace, με πρωταγωνίστρια την Amanda Seyfried- που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή για τα δικαιώματα ζητώντας 10 εκατομμύρια δολάρια στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν κατά των παραγωγών της ταινίας και της εταιρείας διανομής της, της Weinstein Company. Ο λόγος είναι γιατί η ταινία χρησιμοποιεί 5 λεπτά από το υλικό της ταινίας “Βαθύ λαρύγγι” χωρίς άδεια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα επιχειρήματα της εταιρείας δεν έπεισαν τον Ομοσπονδιακό Δικαστή, ο οποίος έδωσε άδεια να κυκλοφορήσει η ταινία Lovelace. Η απόφαση αυτή δεν τερματίζει την αγωγή. Απλώς θέτει τέρμα στην προσπάθεια να μπουν ασφαλιστικά μέτρα στην ταινία Lovelace, που θα βγει αύριο κανονικά στους αμερικανικούς κινηματογράφους. 

Tην Linda Lovelace, την πρωταγωνίστρια της πορνό ταινίας “Βαθύ λαρύγγι” που έκανε αίσθηση το 1972 όταν βγήκε, ερμηνεύει η Amanda Seyfried. Η ξανθιά ηθοποιός έβαψε μελαχρινό το μαλλί της και παίζει μια γυναίκα που κακοποιήθηκε από τον σύντροφό της, για να μπει στην πορνογραφική βιομηχανία.

Το Lovelace σκηνοθετείται από τον Rob Epstein και τον Jeffrey Friedman. Μαζί με την Seyfried υπάρχουν και άλλα σημαντικά ονόματα. Ιδίως ο James Francο ερμηνεύει τον πολύ Hugh Hefner, αλλά και η Sharon Stone στον ρόλο της μητέρας της πορνοστάρ. 

To trailer της ταινίας κυκλοφόρησε και βλέπουμε σκηνές με την Amanda Seyfried μελαχρινή, αλλά και την “μητέρα” της Sharon Stone πραγματικά αγνώριστη.
lovelace
Η ταινία βαθύ λαρύγγι έκανε διάσημη την Lovelace, ενώ ο ίδιος ο τίτλος έκανε αίσθηση. Σήμερα ξέρουμε τον όρο όχι μόνο σε σχέση με την πορνογραφία, αλλά γιατί συνδέεται με την αποκάλυψη του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στην ιστορία της Αμερικής. Ο λόγος για το Watergate. 

Ο πληροφοριοδότης των δύο δημοσιογράφων 
Bob Woodward και Carl Bernstein της εφημερίδας Washington Post, που έβγαλαν το σκάνδαλο που έριξε τον Νίξον από την εξουσία, είχε το παρατσούκλι “Βαθύ λαρύγγι”. Προφανώς, είχαν επηρεαστεί και αυτή από τον απόηχο της πορνό ταινίας. 


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b