MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Μπέζος αγόρασε την Ουάσιγκτον Ποστ

H Ουάσιγκτον Ποστ, μια από τις σημαντικότερες και πιο αξιόπιστες εφημερίδες των ΗΠΑ άλλαξε χέρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδες πραγματοποιήθηκε εξαγορά κόστους 250.000.000 δολαρίων. Ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι ένας Μπέζος, ο Τζεφ Μπέζος (καμία σχέση με τον Γιάννη Μπέζο).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η εξαγορά θα γίνει για λογαριασμό του Τζεφ Μπέζος και όχι της Amazon. H συμφωνία περιλαμβάνει και τις εκδόσεις των Express newspaper, The Gazette Newspapers, Southern Maryland Newspapers, Fairfax County Times, El Tiempo Latino και Greater Washington Publishing.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός από το διαδίκτυο για τα διαφημιστικά έσοδα ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Ουάσιγκτον Ποστ. 

O Τζεφ Μπέζος είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της πασίγνωστης Amazon. Παρά το γεγονός ότι λέγεται Μπέζος, δεν έχει ελληνικές ρίζες. Γεννήθηκε στην Αλμπουκέρκη του Τέξας το 1964 και γονείς του ήταν Jacklyn Gise Jorgensen και βιολογικός του πατέρας ο Ted Jorgensen.

Η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Miguel Bezos, έναν Κουβανό μετανάστη στις ΗΠΑ. O Miguel υιοθέτησε τον Jeff, εξ ου και το όνομα Μπέζος. Η παρουσία του Τζεφ Μπέζος, ως ιδρυτή και CEΟ της εταιρείας Amazon έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη του διαδικτυακού εμπορίου. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
25η Μαρτίου: Δωρεάν η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης
Art & Culture
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από έργα σπουδαίων ζωγράφων
Επίκαιρα
Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πώς να κάνετε την αίτηση
Επίκαιρα
Μετρό: Ποιοι δύο σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα
Επίκαιρα
Παρελάσεις στην Αθήνα- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Επίκαιρα
Τέμπη: Η δίκη αναβάλλεται για την 1η Απριλίου
Αφιέρωμα
Οι μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσουμε πριν το καλοκαίρι
Επίκαιρα
Τέσσερα μέτρα για τους επόμενους δύο μήνες – Fuel pass και επιδότηση στο diesel κίνησης
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Οι Καρέκλες»
Ιστορίες
Bella Ciao #41: Στην Αθήνα, αν δεν κάνεις project, είναι σαν να μην υπάρχεις
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Επίκαιρα
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο