MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην “Συλλογή” του Πίντερ Χάρης Φραγκούλης με Δημήτρη Καταλειφό- Ξανά κι η Ολεάννα του Μάμετ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Πίντερ πηγαίνει και στους δύο πολύ. Ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Χάρης Φραγκούλης είχαν συνεργαστεί άψογα στον Επιστάτη του Πίντερ. Και από του χρόνου το Μάρτιο θα βρεθούν μαζί σε μια νέα παράσταση του Πίντερ, το έργο “η συλλογή” σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο θέατρο Εμπορικόν. Μαζί τους και η Λουκία Μιχαλοπούλου. Μάλιστα το δίδυμο Καταλειφού- Μιχαλοπούλου θα το ξαναδούμε μαζί και στην Ολεάννα, που ανεβαίνει ξανά στο ίδιο θέατρο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με τρεις παραγωγές για όλη τη θεατρική περίοδο 2013-2014,  στο θέατρο Εμπορικόν θα συνεχισθεί Ελληνικής Θεαμάτων με τον Δημήτρη Καταλειφό και την Ελένη Σκότη.
oleanna
Κατ’ αρχάς θα συνεχισθεί η εξαιρετικά επιτυχημένη «Ολεάννα» με τους Δημήτρη Καταλειφό και την Λουκία Μιχαλοπούλου από τις 23 Οκτωβρίου. Πριν από την δεύτερη πρεμιέρα της, η παράσταση θα ταξιδέψει για δύο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία από τις 9 Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσουν δύο πολύ σημαντικά έργα του αγγλικού θεάτρου:

«Η Εκδοχή του Browning» του Τέρενς Ράτινγκαν, που αποτελεί ένα από τα πιο ώριμα έργα του συγγραφέα, γραμμένο το 1948. Η παράσταση θα ανέβει περί τα μέσα Δεκεμβρίου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ακολουθεί «Η συλλογή» του Χάρολντ Πίντερ είναι το δεύτερο έργο που προγραμματίζεται για τις αρχές Μαρτίου και θα παίζεται ταυτόχρονα με το προηγούμενο. Ο τίτλος του έργου στα αγγλικά είναι The collection και μέχρι τώρα είχε υιοθετηθεί η μετάφραση “Επίδειξη μόδας”. Με αυτόν τον τίτλο θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Το έργο μιλάει για την σχέση δύο ιδιότυπων ζευγαριών που περιπλέκεται, εξαιτίας των αμφιβολιών για μια υποτιθέμενη απιστία. 

Και στα δύο έργα η μετάφραση είναι του Δημήτρη Κουβίδη, η σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Μανιδάκη και η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου .

Σε όλες τις παραστάσεις Δημήτρης Καταλειφός λειτουργεί ως πυρήνας μιας ομάδας ταλαντούχων ηθοποιών από διαφορετικές γενιές, με δεσμούς από παλιότερες συνεργασίες και σχέσεις μαθητείας. Σ’ αυτή τη σύμπραξη μετέχουν οι: Μαρία Καλλιμάνη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κυριάκος Ψυχάλης, Βύρωνας Σεϊραδάρης που θα παρουσιάσουν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο – εκτός από την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ που θα «ανοίξει» τη θεατρική σαιζόν.   

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ποιοι διεκδικούν φέτος τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
Θεατρικά Νέα
Ιαχές: Χρήστος Στέργιογλου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στην 54η Μπιενάλε θεάτρου της Βενετίας
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Η Ζέτα Μακρυπούλια στον πολυπρόσωπο θίασο της νέας παράστασης των Καραθάνου-Δεληβοριά
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Μάκμπεθ: Ακρόαση για παιδιά 8-12 ετών στην παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)»
Art & Culture
Η Λυρική Σκηνή στήνει τον χορό των τσιγγάνων στις φυλακές Θήβας
Θεατρικά Νέα
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων