MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μίνι καύσωνας με σαραντάρια σήμερα στην Ελλάδα!

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς καύσωνα δεν νοείται. Έτσι, πιστός στο ραντεβού του έρχεται ο καύσωνας, όπως προειδοποιεί ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε την Κυριακή έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από σήμερα. Πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Τρίτη (σήμερα).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Χτες το μεσημέρι μέχρι και 38 βαθμούς Κελσίου είχαμε σε Ηπειρο και Δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ 37 σε Ιόνιο, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. “Πολύ υψηλός” ήταν το μεσημέρι  και ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας, ειδικά στο διάστημα 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι. 

Τα σαραντάρια έρχονται  σήμερα Τρίτη, ειδικά σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 39 και κατά τόπους  στους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κινηθεί τους 38 με 39 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από  την Τετάρτη και μέχρι το βράδυ θα έχει γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα.

Ως προς τους ανέμους, οι βοριάδες στα ανατολικά και βόρεια θα ενισχυθούν, φτάνοντας κατά τόπους στα 7 μποφόρ.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότιι ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ζεστές ημέρες χρειάζονται οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια. Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλύτερο να παραμένουν σε δροσερούς χώρους κατά τη διάρκεια του καύσωνα και να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις, ειδικά κάτω από τον καυτό ήλιο. Επίσης, όποιος βρίσκεται έξω, είτε στην θάλασσα, είτε σε βόλτα, πρέπει να φοράει ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα, τα οποία δεν θα απορροφούν τον ήλιο. Καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό πρέπει να υπάρχουν πάντα. Όσο για την τροφή πρέπει να είναι ελαφριά, ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται άφθονα υγρά (χυμοί και νερό, αλλά όχι οινοπνευματώδη, σακχαρούχα και ανθρακούχα ποτά).

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b