MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Κοκκινοσκουφίτσα- το πρώτο αίμα” από την προκλητική Λένα Κιτσοπούλου του χρόνου στην Στέγη

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας μπαίνει στο στόχαστρο της αποδόμησης της Λένας Κιτσοπούλου. Η παράσταση “Κοκκινοσκουφίτσα-το πρώτο αίμα” σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κιτσοπούλου θα ανέβει στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από 14-25 Μαΐου 2014.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Λένα Κιτσοπούλου γράφει και σκηνοθετεί την Κοκκινοσκουφίτσα, που έχει βαρεθεί να συμβολίζει επί χρόνια το “καλό”. Η παράσταση αποσκοπεί να αποδομήσει το “παραμύθι” της ζωής, του τέλους της αθωότητας, της οικογένειας, της πολιτικής. Η αιρετική συγγραφέας και σκηνοθέτης επιτίθεται στα παραμύθια και στα ηθικά τους διδάγματα. 

Ο τίτλος “το πρώτο αίμα” φέρνει στο μυαλό εντελώς  διαφορετικά πράγματα, από την πρώτη ταινία του Ράμπο, μέχρι και σεξουαλικούς συνειρμούς. Δεν αποκλείεται το πληθωρικό στυλ της Κιτσοπούλου να τα έχει συμπεριλάβει όλα. 

Επίσης, για τους φαν της γραφής της Λένας  Κιτσοπούλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου θα ανέβει από αυτόν τον Οκτώβριο η παράσταση του θεατρικού της έργου “Ο Μουνής” σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, από την ομάδα 4Frontal. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b