MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εγκαινιάζεται το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για το 19ο Φεστιβάλ Χορού!

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ζήσει μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία του, στη 19η διοργάνωσή του (18-25/7). Μετά από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας, ήρθε η ώρα που το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει το πολυαναμενόμενο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, προϋπολογισμού 12,7 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το 3ο Κ.Π.Σ. και στη συνέχεια από το Ε.Σ.Π.Α. και αποτελεί το μεγαλύτερο κτήριο πολιτισμού της Πελοποννήσου.

Διαθέτει κεντρική σκηνή πολύ μεγάλου μεγέθους, ίσως τη μεγαλύτερη σκηνή ελληνικού θεάτρου, επιφάνειας μαζί με τα παρασκήνια περίπου 1.500 τ. μ. Η αίθουσα θεατών μαζί με τους εξώστες διαθέτει 675 θέσεις με τη δυνατότητα επαυξήσεως, επίσης διαθέτει και 15 ειδικές θέσεις για ΑμεΑ. Έχει εγκαταστάσεις για πιτ ορχήστρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Πέραν της κεντρικής αίθουσας υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα δοκιμών, επιφάνειας περίπου 350 τ. μ., η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των χορευτών αλλά και για τη διενέργεια παράλληλων, με την κύρια αίθουσα, εκδηλώσεων. Τέλος, το κτήριο εκτός από τους χώρους που φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαθέτει σημαντικό αριθμό αποδυτηρίων – ατομικών και ομαδικών – χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκης, κυλικείο καθώς και φουαγιέ – χώρο υποδοχής.

Το Μέγαρο Χορού κατασκευάστηκε με γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια και με τις ειδικές προδιαγραφές που αφορούν στην τέχνη του χορού τόσο στην παραγωγή όσο και στην παρουσίαση ώστε να προσφέρει νέα δυναμική και προοπτικές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, προετοιμάζοντας και φιλοξενώντας απαιτητικές παραστάσεις χορού καθώς και να παρουσιάζει και άλλες εκδηλώσεις, όπως όπερα, συναυλίες, συνέδρια κ.α. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος ώστε να γίνει πραγματικά ένα «σπίτι» για τους καλλιτέχνες του χορού και ένας πυρήνας που θα στηρίζει παραγωγές έργων σε άριστες συνθήκες.

Παράλληλα, μπορεί ν’ αποτελέσει ένα από τα οχήματα ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης της Καλαμάτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που δεν σταματά να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο αναφοράς για τη χώρα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b