MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Star Trek- into the Darkness & super-galactic fun!

Να το πω εξαρχής. Δεν ανήκω σε εκείνους που θα πήγαιναν να δουν το Star Trek σαν μια ακόμη – από τις πολλές στ΄αλήθεια – περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Είμαι από αυτούς που θα σημάδευαν με το φέιζερ τον Τζέι Τζέι Άμπραμς αν μας είχε ρίξει σε ξέρες του Διαστήματος. Όμως όχι. Αυτό που είδα χτες βράδυ στην μεγάλη, ωραία αίθουσα του Αθήναιον, σε εκτόξευε από τη Γλυφάδα στον Κρόνο, από την θέση 8, σειρά 11, στην Γέφυρα του Έντερπραιζ, να «χορεύεις» τρελά με τον Σποκ και τον Κερκ στους απολαυστικούς διαλόγους του σεναρίου.Από τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μαρία Μαρκουλή

Είμαι «τρέκι» (φανατική της πρώτης σειράς, της κλασικής, αυτής που ζωντάνεψε σαν prequel o Άμπραμς (Lost) και τον περίμενα στην γωνία για τη δεύτερη συνέχεια, ειδικά μετά την είδηση ότι ετοιμάζει ταινία το Star Wars/ man, δεν γίνεται, ή μαζί μας θα είσαι ή με εκείνους τους fantasy guys /και όταν με το πρώτο Star Trek που σκηνοθέτησε το 2009 του δώσαμε όλη την αγάπη μας. Κατάφερε να στρατολογήσει ένα πλήρωμα Κερκ, Σποκ, Μακόϊ, Ουχούρα, Σούλου, Τσέκοφ, όλοι τους ένας κι ένας- και μας άφησε εκεί έξω στο final frontier να περιπλανιώμαστε διψώντας για τη συνέχεια. Και- μπαμ! Into the darkness.

Φίλε μου, δάκρυα στα μάτια. Μέσα στην αίθουσα (πρώτη μέρα προβολής-δεύτερη παράσταση)-και κάποιοι δικοί μας. Τους καταλαβαίνεις από τις αντιδράσεις τους σε συγκεκριμένα σημεία της ταινίας και σε ατάκες τέλεια κουμπωμένες στους χαρακτήρες. Το Star Trek άλλωστε είναι και αυτό το σημαντικό: σχέσεις! Γήινων, Βουλκάνιων, Κλίνγκον και άλλων εξωτικών κατοίκων μακρινών κόσμων, ο θρίαμβος της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης, ακόμη και του ‘κακού’ που κρύβεται στα σπλάχνα του Αστρόστολου και στρέφεται εναντίον του για να καταστρέψει τα πάντα (σας παραπέμπω στην Οργή του Καν, αν θέλετε μια αναφορά ακόμη για το καινούργιο στόρι).

Και ιδού- το Into the Darkness καταφέρνει το εκείνο το καταπληκτικό, που πέτυχε και ο Ταραντίνο με το Pulp Fiction. Να είναι ταυτόχρονα μια ταινία με έξυπνες ατάκες, χιούμορ και δυνατούς διαλόγους και ταινία δράσης. Big action. Η καλύτερη διασκέδαση του καλοκαιριού, to boldly go.

Όλοι τους, άλλωστε εξαιρετικοί. Ο Zachary Quinto είναι Σποκ- «μιλάει» τέλεια σε όλους εμάς που λατρέψαμε τον Λέοναρντ Νιμόϊ, «δίνει» Vulcan vibes ακόμη και τις στιγμές που μπορεί απλά να στέκεται εκεί, και ενώ εσύ λες μέσα σου, Σποκ τώρα, τώρα κάνε του λαβή- και το κάνει . Ο Chris Pine έχει κερδίσει την καρδιά μας από την πρώτη ταινία, αλλά αποκλείεται να μην προσέξεις πόσο πιο Jim Kirk είναι αυτή τη φορά. Είναι άψογα ο ωραίος Κερκ, ο συναισθηματικός Κερκ, ο γνήσιος Κέρκ, ο αμφιταλαντευόμενος Κερκ, ο σίγουρος, αποφασιστικός και αποτελεσματικός Κερκ- που κερδίζει με το σπαθί του τη θέση του στη Γέφυρα του Έντερπράιζ και βέβαια στο ντοκιμαντέρ Captains – περιμένουμε και τη δήλωση του William Shatner γι’ αυτό. Τόσο ο Σάτνερ, όσο και ο Νιμόι πρέπει να είναι ευτυχείς με τους δυο πρωταγωνιστές.

Πολύ δύσκολα θα έβρισκαν καλύτερο από τον Karl Urban … στο ρόλο του ‘Βones- Dr McCoy – που όχι μόνο έχει μελετήσει πολύ τον αξέχαστο DeForest Kelly αλλά ‘κολλάει’ θαυμάσια με τους « μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε», Κέρκ και Σποκ. Ως «Σκότι» που έχει πολλή δουλειά στο Darkness είναι απολαυστικός ο Simon Pegg , o Checov του Anton Yelchin, ιδρώνει και αγχώνεται όπως έτσι όπως τον θυμόμαστε τα επεισόδια, ενώ ο Sulu/John Cho αποκαλύπτει και ηγετικά προσόντα. Η Uhura – Zoe Saltana υψώνει το παράστημά της στους εχθρούς και έχει και boyfriend στο σκάφος- δεν λέω άλλα. Δες το! Pure fun για έξυπνους θεατές. Για μας τους τρέκις, σκέτη απόλαυση.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b