MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (gallery)

Από τη μία η Τζοκόντα και από την άλλη τα… διαστημόπλοια: Ακολουθεί η λίστα με τα πέντε μουσεία που δέχθηκαν τον περισσότερο κόσμο μέσα στο 2012.

Monopoli Team

Λούβρο, Παρίσι: Πρώτο στη λίστα το μουσείο του Λούβρου με 9.720.000 επισκέψεις

Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ουάσινγκτον: Παρότι το μουσείο έχει ελεύθερη είσοδο, σε αντίθεση με το Λούβρο όπου το εισιτήριο είναι αρκετά ακριβό, οι επισκέπτες ήταν αρκετά λιγότεροι, ωστόσο ο αριθμός 7.600.000 είναι αρκετά μεγάλος για να το κατατάξει στη δεύτερη θέση.

Εθνικό Μουσείο Αέρα και Διαστήματος, Ουάσινγκτον: Ακόμα ένα μουσείο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ με 6.800.000 επισκέπτες μέσα σε ένα χρόνο. Στο μουσείο εκτίθεται η μεγαλύτερη συλλογή ιστορικών αεροπλάνων και διαστημόπλοιων.

The Metropolitan Museum of Art (MoMA), Νέα Υόρκη: To μεγαλύτερο μουσείο της Αμερικής συγκέντρωσε πέρσι 6.116.000 επισκέπτες.

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο: Το μουσείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές συλλογές ιστορικών εκθεμάτων στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πέρσι το επισκέφθηκαν πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα μουσεία της λίστας έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ σε όσα υπάρχει εισιτήριο, επιτρέπεται η είσοδος δωρεάν τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Σαν σήμερα
Η ποίηση μέσα από τα μάτια (και τους στίχους) των μεγάλων μας ποιητών
Επίκαιρα
NielsenIQ: Οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για αυξήσεις τιμών και ελλείψεις βασικών αγαθών
Επίκαιρα
Κακοκαιρία και λασποβροχή σε όλη την Ελλάδα – Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Επίκαιρα
Τέμπη: Έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου – Κάλεσμα συγγενών για μαζική παρουσία
Art & Culture
Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης στήνει ένα «Escape Room» στη Biennale της Βενετίας
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας
Art & Culture
Η *Θεσσαλονίκη* τη Νύχτα: Φεστιβαλικά ποτά και εκρηκτικά live
Επίκαιρα
4ήμερη εργασία και car pooling: Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προωθούν μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Επίκαιρα
Χωρίς ταξί η χώρα: Πανελλαδική απεργία όλη την εβδομάδα
Επίκαιρα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοίγει ξανά στο κοινό τους ιστορικούς του χώρους
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Η Κουζίνα»