MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Την μάχη της Κρήτης στην Ελλάδα θέλει να γυρίσει ο Zach Galifianakis!

Μετά το Hangover θέλει να κάνει ιστορική περιπέτεια στην Ελλάδα ο Zach Galifianakis. Ο αγαπημένος κωμικός με ελληνικές ρίζες αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι σκοπεύει να παίξει σε ταινία, που θα γυριστεί στην Ελλάδα, με θέμα γύρω από την μάχη της Κρήτης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Προσπαθώ να κάνω μια ταινία στην Ελλάδα σύντομα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.Το σενάριό της γράφεται τώρα αλλά δεν είναι κωμωδία, είναι κάτι διαφορετικό: πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα, γύρω από τη Μάχη της Κρήτης” δηλώνει ο διάσημος ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Ο ηθοποιός θα πρέπει να θυμηθεί πάλι τα ελληνικά του: “Θα πρέπει να ξεσκονίσω πολύ καλά τα ελληνικά μου. Αν καταφέρουμε να κάνουμε την ταινία – ένας συγγενής μου προσπαθεί να βρει άκρη μ’ αυτό – θα πρέπει να πέσω με τα μούτρα. Εκτός κι αν οι μόνες μου ατάκες είναι “προς τα πού είναι το μπάνιο” και “πού είναι η οδοντογλυφίδα μου!”

Βέβαια, αν είναι σε ένα πολεμικό δράμα για την μάχη της Κρήτης ο πρωταγωνιστής να έχει τέτοιες ατάκες, είτε μάθει καλά τα ελληνικά ο Galifianakis είτε όχι, το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι αδιάφορο. Ας ελπίσουμε λοιπόν το σενάριο να είναι πιο υψηλού επιπέδου από αυτό.

Η μάχη της Κρήτης ξεκίνησε από τις 20 Μαΐου του 1941 ως την 1η Ιουνίου. Δυνάμεις αλεξιπτωτιστών του γερμανικού στρατού προσπάθησαν να καταλάβουν το στρατηγικής σημασίας νησί για τους σχεδιασμούς του Άξονα. Παρά την σφοδρή αντίσταση από τις συμμαχικές δυνάμεις και τον ντόπιο πληθυσμό, η επίθεση οδήγησε τελικά στην κατάληψη του νησιού. Ωστόσο, οι απώλειες των γερμανών αλεξιπτωτιστών ήταν πολύ μεγάλες. Ήταν τέτοιο το μέγεθος τους, που οδήγησαν τον Χίτλερ στην απόφαση να μην ξαναγίνουν πουθενά επιθέσεις με γερμανούς αλεξιπτωτιστές. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b