MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Costa Navarino- Engaging Art: χώρος τέχνης ο διεθνής τουριστικός προορισμός

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

To Costa Navarino προτρέπει τους επισκέπτες του να συμμετέχουν ενεργά στην τέχνη, μέσα από mia νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το νέο project “Costa Navarino: Engaging Art” φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν, να περιηγηθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία με ένα δυναμικό και εναλλακτικό τρόπο.

Artwork1 photoΗ πρώτη έκθεση στο πλαίσιο του “Costa Navarino: Engaging Art” έχει θέμα “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”) την έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και υποστηρίζεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου. Τέσσερις in-residence καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Παράλληλα, μέσω workshops συνδιαλέγονται με τους επισκέπτες, τους προτρέπουν να λάβουν ενεργά μέρος στη δημιουργία του επόμενου έργου τέχνης που γίνεται in-situ. Κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι το πώς συνδέονται δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πρακτικές, η χειροτεχνία με τη σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Westin Tower δίνει ζωή σε αυτή τη δυναμική καλλιτεχνική αλληλεπίδραση που εμπνέεται και από το μοναδικό τοπίο. Οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης.

“Η έκθεση επικεντρώνεται σε διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές υιοθετώντας μια ταυτότητα μεγαλύτερη από το άθροισμα των συστατικών μερών της, δηλαδή της χειροτεχνίας και της σύγχρονης τέχνης. Προσθέτοντας το «χειροτεχνιακό» στη φωτογραφία, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, θα αποκαλύπτονται και αποκωδικοποιούνται νέες αναγνώσεις. Αυτό είναι ένα εγχείρημα με προκλήσεις, καθώς οι επισκέπτες έχουν μία μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία νέων έργων τέχνης και να διερευνήσουν από κοινού με τους καλλιτέχνες τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αντωνίτσης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”),Artworks 3
είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου),
Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).

Η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Costa Navarino από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τη φύση και τα περιβαλλοντικά έργα της Costa Navarino, καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η τέχνη σε όλους τους χώρους: από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και το συνεδριακό κέντρο House of Events, μέχρι το Anazoe Spa και το Dunes Golf Club.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Ταξίδια Φωτός: Η νέα έκθεση της Νεφέλης Μασία στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης στη Ρόδο
Εικαστικά
Convivial Gestures: Η έκθεση σύγχρονης τέχνης του Thermia Project στην Κύθνο
Εικαστικά
Από το Χαλάνδρι στα Προσφυγικά ο +οικισμός, αναζητώντας τ(ρ)όπους αντίστασης
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Εικαστικά
Εγκαίνια για τη βραβευμένη «Chronotopia» του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη
Εικαστικά
Η Roma Gallery στη διεθνή φουάρ σύγχρονης τέχνης Volta Basel 2026
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας