MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Costa Navarino- Engaging Art: χώρος τέχνης ο διεθνής τουριστικός προορισμός

To Costa Navarino προτρέπει τους επισκέπτες του να συμμετέχουν ενεργά στην τέχνη, μέσα από mia νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το νέο project “Costa Navarino: Engaging Art” φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν, να περιηγηθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία με ένα δυναμικό και εναλλακτικό τρόπο.

Artwork1 photoΗ πρώτη έκθεση στο πλαίσιο του “Costa Navarino: Engaging Art” έχει θέμα “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”) την έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και υποστηρίζεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου. Τέσσερις in-residence καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Παράλληλα, μέσω workshops συνδιαλέγονται με τους επισκέπτες, τους προτρέπουν να λάβουν ενεργά μέρος στη δημιουργία του επόμενου έργου τέχνης που γίνεται in-situ. Κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι το πώς συνδέονται δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πρακτικές, η χειροτεχνία με τη σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Westin Tower δίνει ζωή σε αυτή τη δυναμική καλλιτεχνική αλληλεπίδραση που εμπνέεται και από το μοναδικό τοπίο. Οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης.

“Η έκθεση επικεντρώνεται σε διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές υιοθετώντας μια ταυτότητα μεγαλύτερη από το άθροισμα των συστατικών μερών της, δηλαδή της χειροτεχνίας και της σύγχρονης τέχνης. Προσθέτοντας το «χειροτεχνιακό» στη φωτογραφία, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, θα αποκαλύπτονται και αποκωδικοποιούνται νέες αναγνώσεις. Αυτό είναι ένα εγχείρημα με προκλήσεις, καθώς οι επισκέπτες έχουν μία μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία νέων έργων τέχνης και να διερευνήσουν από κοινού με τους καλλιτέχνες τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αντωνίτσης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”),Artworks 3
είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου),
Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).

Η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Costa Navarino από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τη φύση και τα περιβαλλοντικά έργα της Costa Navarino, καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η τέχνη σε όλους τους χώρους: από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και το συνεδριακό κέντρο House of Events, μέχρι το Anazoe Spa και το Dunes Golf Club.

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
“Όλα πρέπει να αλλάξουν”: Στην 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης η τέχνη καλεί σε ριζική αλλαγή
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Εικαστικά
Βανδαλισμός του «Χορού του Ζαλόγγου» του Ζογγολόπουλου από τον Δήμο Πρεβέζης
Εικαστικά
Ελληνικός μήνας στο Λονδίνο – 50 χρόνια μετά: Έκθεση στο ΕΜΣΤ για την καλλιτεχνική πρωτοπορία εκτός συνόρων
Art & Culture
O Juergen Teller σε προσκαλεί να κοιτάξεις, να νιώσεις, να ονειρευτείς
Εικαστικά
Λούβρο: Ληστές άρπαξαν βασιλικά κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας
Εικαστικά
Athens Wine & Art Festival στο Κτήριο Ολυμπιάς
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Ξεκινά το πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών δράσεων για ενήλικες
Art & Culture
All Aboard: Η μετάβαση ως τέχνη στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Εικαστικά
ΗΠΑ: Σε δημοπρασία 30 πίνακες του Bob Ross για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Ξεναγήσεις και παιδικό θέατρο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Εικαστικά
Art Explora Festival: Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια του πρώτου πλωτού μουσείου στον Πειραιά