MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Robert Wilson παρουσιάζει τον εαυτό του στην Στέγη

Ο Robert Wilson παρουσιάζει τον εαυτό του και το έργο σε μια περφόρμανς διάρκειας 3 ωρών στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 6 Ιουνίου στις 20:30.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με αφορμή την έκθεση του Robert Wilson, Video Portraits, που φιλοξενείται στη Στέγη έως τις 7 Ιουλίου, ο διάσημος σκηνοθέτης και εικαστικός μας προσκαλεί στο εκπληκτικό αισθητικό του σύμπαν, σε μια εξαιρετική περφόμανς διάρκειας περίπου τριών ωρών.

Ο κύριος Wilson ανατρέχει στα πρωτότυπα έργα-ορόσημα που έχει ανεβάσει, ανάμεσά τους τα Deaf Man Glance [Το βλέμμα του κωφού], A Letter for Queen Victoria [Επιστολή για τη βασίλισσα Βικτόρια], Einstein on the Beach [Ο Αϊνστάιν στην παραλία] (συνδημιουργία με τον συνθέτη Philip Glass), The CIVIL warS [Οι ΕΜΦΥΛΙΟΙ πόλεμοι] και The Black Rider [Ο Μαύρος Καβαλάρης], καθώς και στο καταξιωμένο έργο του πάνω σε κλασικά θεατρικά και όπερες, όπως είναι οι λαμπρές σκηνοθεσίες του στο Madama Butterfly, στον κύκλο των Δαχτυλιδιών του Βάγκνερ, στο Μαγικό Αυλό, στο Πέερ Γκυντ του Ίψεν και στο Κουαρτέτο του Χάινερ Μύλλερ. Με την ολοκλήρωση της περφόρμανς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει περαιτέρω τις ιδέες του κυρίου Wilson, κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης συνάντησης για ερωταποκρίσεις.

Όσοι παρακολουθήσουν την περφόρμανς της 6ης Ιουνίου, θα έχουν δωρεάν είσοδο στην έκθεση του Robert Wilson, Video Portraits, για την ίδια ημέρα. 

Τιμές εισιτηρίων:
15 – 25 €/ Μειωμ. 10 – 12 – 15 €

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Η Van Gogh: The Immersive Experience έρχεται στην Ελλάδα
Δραστηριότητες
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Πανελλήνιος φωτογραφικός διαγωνισμός για εφήβους
Εικαστικά
Art Athina 2025: Η μεγάλη συνάντηση της σύγχρονης τέχνης ξεκινά στο Ζάππειο
Εικαστικά
“all aboard”: Tο αεροδρόμιο της Αθήνας γεμίζει με τέχνη
Art & Culture
Η ομορφιά της Μεσογείου και τα άγνωστα μπλε: Μια έκθεση στην Ύδρα που δεν πρέπει να χάσεις
Εικαστικά
Vivace ma non troppo: Ο Χρήστος Παλλαντζάς παρουσιάζει “τοπία συγκρατημένου ενθουσιασμού” στις Σπέτσες
Εικαστικά
«Άγιον Όρος – Πέρα από το Ορατό»: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Γιάννη Γιαννάτου ταξιδεύει
Εικαστικά
Ίδρυμα Μαμιδάκη: παράταση αιτήσεων για το νέο residency πρόγραμμα
Εικαστικά
Takis: 100 χρόνια ζωής και 6 χρόνια μνήμης σε ένα επετειακό βίντεο
Εικαστικά
Ανάβασις: Μια έκθεση-εγκατάσταση του Νάκη Παναγιωτίδη στο 4ο Φεστιβάλ Χίου
Εικαστικά
Cycladic Whispers: Η αύρα των Κυκλάδων και του Αιγαίου σε μια έκθεση στη Νάξο
Εικαστικά
Η Μπιενάλε της Γάζας: Η ανθεκτικότητα της παλαιστινιακής τέχνης απέναντι στη Γενοκτονία στον Λόφο art project