MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κώστας Τζαβάρας: “Είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας προϊστάμενος που μου έδωσαν ένα χαρτοφυλάκιο…

Αυτό απάντησε στην παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2013 ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας προσπαθώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και στα σχόλια καλλιτεχνών για τις καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς της ευθύνης του.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Λίγο νωρίτερα τόσο ο Δημήτρης Παπαϊωάννου όσο και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός είχαν σχολιάσει το γεγονός ότι το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν στον αέρα μέχρι την τελευταία στιγμή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πολιτικοί πρέπει κάποια στιγμή ν’ αντιληφθούν ότι οι καλλιτεχνικές παραγωγές δεν γίνονται μέσα σε “δυό μέρες”. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με μια ευδιάκριτη δόση ειρωνίας πρότεινε στον Υπουργό την εξής ιδέα “Αφού ο Γιώργος Λούκος κατόρθωσε να ανακοινώσει ένα τέτοιου επιπέδου πρόγραμμα μέσα σε λίγες μέρες, του χρόνου προτείνω να του δώσει ο υπουργός μόνο λίγες ώρες να δούμε τί μπορεί να καταφέρει.” 

Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχουν καθυστερήσεις και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εδώ για να θεραπεύω πάσα νόσο. Είμαι ένας απλός βουλευτής Ηλείας που ο πρωθυπουργός του ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού… Εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει πια Υπουργείο για τον Πολιτισμό. Είμαι λοιπόν ο προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Δυστυχώς.»  

Ανεξάρτητα από το “δράμα” του Υπουργού, το σίγουρο πάντως είναι ότι έστω και στο παραπέντε, ο Γιώργος Λούκος κατόρθωσε να συγκροτήσει ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα που αν και δεν έχει τα γκλάμορους ξένα ονόματα άλλων χρόνων, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας απογοητεύσει… 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b