MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σήμερα ο Α΄ Ημιτελικός της Eurovision 2013 με το τραγούδι της Κύπρου

Σήμερα (14 Μαΐου) είναι ο πρώτος ημιτελικός του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όπου συμμετέχει το τραγούδι της Κύπρου, ο οποίος θα μεταδοθεί live από το Μάλμε της Σουηδίας από την ΝΕΤ στις 22.00. Ο δεύτερος ημιτελικός, όπου συμμετέχει το τραγούδι των Κόζα Μόστρα και του Αγάθωνα είναι την Πέμπτη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στον Α΄ Ημιτελικό συμμετέχει η Κύπρος με την μπαλάντα “Αν με θυμάσαι”, σε στίχους Ζήνωνα Ζηντίλη και μουσική Ανδρέα Γιωργαλή. Το τραγούδι ερμηνεύει η Δέσποινα Ολυμπίου.
Cyprus-Despina-Olympiou-Eurovision-2013

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 16 Μαΐου) στην ένατη θέση με το “Alcohol is Free“, που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

Διαβάστε την συνέντευξη του Αγάθωνα 

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Δικαίωμα ψήφου στους δύο Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό
koza mostra agathonas
Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Άρα οι Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν μόνο στον δεύτερο ημιτελικό και οι Κύπριοι στον πρώτο. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. 

Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. 

Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ
1. Αυστρία
2. Εσθονία
3. Σλοβενία
4. Κροατία
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Ουκρανία
8. Ολλανδία
9. Μαυροβούνιο
10. Λιθουανία
11. Λευκορωσία
12. Μολδαβία
13. Ιρλανδία
14. ΚΥΠΡΟΣ
15. Βέλγιο
16. Σερβία

Β΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ
1. Λετονία
2. Άγιος Μαρίνος
3. Π.Γ.Δ.Μ.
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Φινλανδία
6. Μάλτα
7. Βουλγαρία
8. Ισλανδία
9. ΕΛΛΑΔΑ
10. Ισραήλ
11. Αρμενία
12. Ουγγαρία
13. Νορβηγία
14. Αλβανία
15. Γεωργία
16. Ελβετία
17. Ρουμανία

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b