MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

American Ecstasy: Το μεγάλο άλμπουμ του πορνό! (gallery)

Ένα νέο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο “American Ecstasy” αναβιώνει τη λεγόμενη “χρυσή εποχή” του πορνό, καθώς συγκεντρώνει φωτογραφίες της Barbara Nitke, που δούλεψε σε πορνογραφικά πλατό τη δεκαετία του ’80 στη Νέα Υόρκη.από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Websites όπως το YouPorn, έχουν κάνει εδώ και κάποια χρόνια το πορνό “προσιτό” στην μεγάλη μάζα του κοινού, που δεν χρειάζεται πια να αγοράζει ταινίες από το βίντεο κλαμπ, ούτε να πηγαίνει σε “στιγματισμένες” σκοτεινές αίθουσες για να δει “ταινίες σεξ”. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες παραγωγής μπορούν πια να γυρίζουν τέτοιες ταινίες με μεγάλη ευκολία. Ακόμα και όποιος διαθέτει κινητό, είναι ένας εν δυνάμει πορνο-παραγωγός. Όμως μέχρι και πριν δύο-τρεις δεκαετίες περίπου, η βιομηχανία του πορνό κινούνταν εντός των παραδοσιακών κινηματογραφικών πλαισίων, έτσι ώστε σήμερα να φαντάζει σαν να διέθετε μια αθωότητα και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, ακόμα και σε αυτό τον χώρο, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται.

“Ήταν μια υπέροχη εποχή για τον κόσμο του πορνό, γιατί νιώθαμε πως ανήκαμε στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και ότι οι ταινίες θα μπορούσαν μια μέρα να θεωρούνται mainstream”, λέει η Nitke, που δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να καταφέρει να κυκλοφορήσει το βιβλίο της, γιατί οι εκδότες φοβούνταν πως λόγω του περιεχομένου του, δεν θα επιτρεπόταν να εκτίθεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Τελικά, μετά από 25 χρόνια προσπαθειών, η Nitke κυκλοφορεί το αυτοχρηματοδοτηθέν βιβλίο της, χάρη στην πλατφόρμα Kickstarter, που συγκέντρωσε δωρεές ύψους 30 χιλιάδων δολαρίων.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας με «Αποκατεστημένες και Υπέροχες»
Cine News
Landman: Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στον σκληρό κόσμο του πετρελαίου τον Νοέμβριο στην COSMOTE TV
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Cine News
Το Σόι Σου: Η πιο feel-good τηλεοπτική κωμωδία επέστρεψε – και ήταν όλα όσα περιμέναμε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το "Little, Big, and Far" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά του σύμπαντος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Από το It μέχρι το Final Destination: 10 ταινίες για την απόλυτη Halloween βραδιά
Cine News
Μη γελάτε, θα σας δει ο κόσμος: Ένα τρυφερό ταξίδι γυναικείας αυτοδιάθεσης στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης