MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τζίμης Πανούσης: Ο νέος μου δίσκος είναι μια ωδή στο αιδοίο!

Ο Τζίμης Πανούσης παρουσίασε τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Obi obi bi» στον Ιανό. Με τη γνωστή ανατρεπτική του διάθεση, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των τραγουδιών του, στα πολιτικά κόμματα και στα όσα διαδραματίζονται στη Μανωλάδα.

Monopoli Team

Σχετικά με την καινούργια δισκογραφική δουλειά:
Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε σε αυτή την παρουσίαση και σας καλωσορίζω στην «Ένωση Μανωλάδας». Βρισκόμαστε σε παρουσίαση δίσκου μετά από είκοσι χρόνια και θέλω να σας πω ότι πάμε πολύ καλά… Κάνουμε αυτό το εγχείρημα προσπαθώντας να συμφιλιωθούμε με την κατοχική χώρα μας, η οποία δεν μας έλαχε τώρα, αλλά εδώ και αιώνες…”

Στις σποραδικές εμφανίσεις μου, όσο δηλαδή μου επιτρέπει ο γιατρός μου, έχω τονίσει πως μετά τον χρυσό αιώνα είμαστε δουλοπάροικοι, με εξαίρεση κάτι Σαββατοκύριακα το 1821… Σχετικά με τη δουλειά, είναι 13 τραγούδια και είναι ηχογραφημένα σε studio εκτός από δύο επανεκτελέσεις.”

“Ο Δίσκος λέγεται “Obi obi bi” και το τραγούδι είναι παραδοσιακό του προηγούμενου αιώνα. Θελήσαμε να γυρίσουμε τον ήχο μας, να τον κάνουμε πιο thrash και πιο metal. Το μήνυμα που εκπέμπει είναι ότι δεν πάμε καθόλου καλά και πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τα καταφύγια! Εγώ προσωπικά φυλάω τις κονσέρβες…”

Σχετικά με τα πολιτικά κόμματα:
“Ο Τσίπρας θα είναι το τελευταίο χαρτί της κομματικής χούντας. Εδώ θέλω να πω ότι η λεγόμενη κομματική αριστερά, σε όλες της τις εκφάνσεις, είναι αυτή που στηρίζει το όλο κόλπο. Εγώ τον αγαπάω πολύ τον Τσίπρα, γιατί μιλάει σαν τον νεαρό Τσοχατζόπουλο!

Εγώ ασχολούμαι με την μεταφυσική και κυρίως την παραφυσική, η οποία έχει μεγάλους εκφραστές, όπως ο Παΐσιος, ο οποίος έχει και site που λέγεται paisios.gr. και συγκλονίζομαι με τα όσα γράφει, σχετικά με το ότι θα κυβερνήσει την Ελλάδα η κοφτερή Ανατολή. Αν λοιπόν διαβάσεις τον Τσίπρα ανάποδα, βγάζει το sharp east!

πανουσης2Μετά την παρουσίαση του δίσκου, ο Τζίμης Πανούσης μίλησε αναλυτικότερα στο monopoli.gr για τη νέα του δουλειά, τα πολιτικά κόμματα και την κατάσταση που επικρατεί στη Μανωλάδα.


Καινούργια δισκογραφική δουλειά. Πως αισθάνεσαι και γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη στιγμή για να το κυκλοφορήσεις;

Κυκλοφορώ δίσκο μετά από είκοσι χρόνια, το «Obi obi bi»… Μπήκαμε στο studio επειδή πιστεύουμε ότι κάτι αλλάζει, λέμε τώρα! Θα έλεγα πως βλέπω φως στο τούνελ, αλλά το έχει κατοχυρώσει η Νικολούλη και δεν θέλω (γέλια)!

Εκφράζει κάτι ο τίτλος του δίσκου ή επιλέχθηκε τυχαία;
Είναι παραδοσιακό νησιώτικο τραγούδι το Obi obi bi. Και στη μηχανή θα μπει…

Έχει πάντως σαφέστατα σεξουαλικά μηνύματα το εν λόγω τραγούδι…
Έτσι το αντιλαμβάνεσαι εσύ, δεν φταίω εγώ αν είσαι «αγράσωτος» (γέλια)! Είναι ένας ύμνος στο αιδοίο! Εκτός αυτού έχω την ωδή στον μαλάκα, έχω αντάρτικα και νομίζω ότι πιάνω και τις καταστάσεις στην ένδοξη Μανωλάδα…

Τι εκφράζει για σένα αυτός ο δίσκος; Έχει κάποια «κατεύθυνση»; Είχες κάτι κατά νου όταν έγραφες τα συγκεκριμένα τραγούδια;
Ο δίσκος αυτός αποσκοπεί στη αποπλάνηση μιας 16χρονης (γέλια)! Πρόκειται για το ομώνυμο τραγούδι που συμμετέχει η εν λόγω κοπέλα στο video clip και θα ήθελα να δηλώσω ότι τον επόμενο δίσκο θα τον αφιερώσω στη Φιλιππινέζα μου…

Έχεις κατηγορηθεί πως προκαλείς σε μεγάλο βαθμό. Ο νέος σου δίσκος συνεχίζει στο ίδιο «μοτίβο»;
Όχι, ο νέος μου δίσκος προκαλεί πολύ περισσότερο και στα μούτρα σου όσα λες για μένα (γέλια)!

Αναφέρθηκες προηγουμένως στο σκηνικό της Μανωλάδας. Πως βλέπεις τα όσα γίνονται εκεί;
Αυτά γίνονται εδώ και χρόνια στη Μανωλάδα και κανένας δεν μιλάει. Κανένας δημοσιογράφος και καμία εκπομπή δεν πήγε εκεί κάτω για να δείξει την κόλαση που περνάνε έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, που ζουν κυριολεκτικά σε μεσαιωνικές συνθήκες. Τώρα βγήκαν όλοι για να καταγγείλουν και καλά το γεγονός, αλλά είναι ένοχοι. Το κράτος, τα κόμματα και οι δημοσιογράφοι είναι ηθικοί αυτουργοί της κατάστασης αυτής.

Τι θέλεις να πεις με τη φράση κομματική χούντα;
Τα κόμματα έχουν συγκροτήσει μια χούντα που ταλαιπωρεί τον κόσμο.

Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση;
Όχι, δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Όλοι παίρνουν τις επιχορηγήσεις και βολεύονται. Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για τον λαό, θα απαρνιόντουσαν την επιχορήγηση και θα έκαναν αντιπολίτευση εκτός κοινοβουλίου.

Ορέστης Βέλμαχος

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b