MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Πέτρος Μάρκαρης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στην παγκόσμια ημέρα του βιβλίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ο Πέτρος Μάρκαρης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία” (εκδόσεις Γαβριηλίδης). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-Βιβλιοπωλεία, Διεύθυνση: Αστυδάμαντος 11, Παγκράτι.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης: 7.30μμ.

Το Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία είναι το τρίτο μυθιστόρημα της Τριλογίας της Κρίσεως του Πέτρου Μάρκαρη. 1η Ιανουαρίου 2014. Η Ελλάδα έχει γυρίσει στη δραχμή. Είναι μια Ελλάδα της φτώχειας, των άστεγων και της αναστολής πληρωμών. Ο αστυνόμος Χαρίτος και η οικογένειά του αναγκάζονται να κάνουν αιματηρές οικονομίες, όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Και ενώ οι Αθηναίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα επιβίωσης, κάποιος αρχίζει να σκοτώνει επώνυμα πρόσωπα από τη γενιά του Πολυτεχνείου.

Πάνω σε κάθε θύμα του αφήνει και ένα μήνυμα που παραπέμπει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Κάποια ακροδεξιά οργάνωση ή κάποιος που εκδικείται παλιές αμαρτίες; Η Αθήνα ψυχορραγεί, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που δε θέλουν να την αφήσουν να πεθάνει. Μια ομάδα νέων οργανώνονται και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν ζωντανή την πόλη στο πιο αδύνατό της σημείο. Και ο αστυνόμος Χαρίτος κυνηγάει έναν δολοφόνο φάντασμα, που διαρκώς του ξεφεύγει.

Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο “Η ιστορία του Αλή Ρέτζο”. Δραματουργός, μεταφραστής, μελετητής του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ και σεναριογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Γνωστά έργα του είναι  το “Νυχτερινό δελτίο” (1995) και το “Άμυνα ζώνης” (1998)  “Ο Τσε αυτοκτόνησε” (2003) και “Βασικός μέτοχος” (2006), με τη μεσολάβηση της συλλογής διηγημάτων “Αθήνα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων” (2004).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εικαστικά
Το αόρατο νήμα υφαίνει: Εικαστικά, γεύσεις και βιωματικές δράσεις υμνούν την αξία της φροντίδας στην Τήνο
Εκδηλώσεις
Το πρώτο ΣΚ του Οκτωβρίου πάμε θέατρο και ακούμε μουσική στο απόλυτο σκοτάδι
Εκδηλώσεις
Red Bull SoundClash: Rack vs Lila στο πιο δυνατό μουσικό live battle
Cine News
Ταινιοθήκη: Ιστορική πρεμιέρα για την αποκατεστημένη «Εύα» της Μαρίας Πλυτά
Εικαστικά
Van Gogh – The Immersive Experience: Η έκθεση-φαινόμενο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Is it me in the city: Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην κοινότητα και στην αίσθηση του ανήκειν στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live και εκθέσεις που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Δράσεις
Γνωρίζοντας την άγρια ζωή της Ελλάδας: Διήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή