MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους Depeche Mode

Με αφορμή την άφιξη του βρετανικού συγκροτήματος στην Αθήνα στις 10 Μαΐου για μία μοναδική συναυλία στο Terra Vibe Park, εμείς σας παρουσιάζουμε ό, τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διάσημη μπάντα. Ο σχηματισμός τους, η επιτυχία τους, αλλά και όσα έχουν περάσει μέσα σε 33 χρόνια καριέρας.

Monopoli Team

Δημιουργία του συγκροτήματος: Οι Depeche Mode σχηματίστηκαν το 1980 στο Essex της Αγγλίας και αρχικά αποτελούνταν από τους Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher και Vince Clarke, ο οποίος όμως σύντομα εγκατέλειψε την μπάντα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα και τη θέση του πήρε ο Alan Wilder. Τελικά και ο Wilder αποχώρησε και έτσι οι Depeche Mode έμειναν τρεις (Gahan, Gore and Fletcer) που αποτελούν το συγκρότημα μέχρι σήμερα.

Ξεκινά η επιτυχία: Η αναγνώριση του κοινού δεν άργησε να έρθει τόσο στη Βρετανία, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με το τραγούδι “People are people” το 1984, το αμερικανικό κοινό αποθέωσε το συγκρότημα, κάτι βέβαια που είχε ήδη κάνει το ευρωπαϊκό κοινό από το ’81. Η κυκλοφορία του single “Personal Jesus” αποτέλεσε το πιο εμπορικό singe στην ιστορία των αμερικάνικων charts και έγινε το πρώτο χρυσό single του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα σε αριθμούς: Συνολικά το βρετανικό συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 48 singles και 10 albums, για αυτό και θεωρείται το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής. Έχουν πωλήσει παγκοσμίως 100 εκατομμύρια albums και singles, ενώ βρίσκονται στο νούμερο 98 της λίστας με τους 100 σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.Βρίσκονται μέσα στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του αμερικανικού περιοδικού Rolling Stones, στη θέση 368 με το “Personal Jesus”.Επίσης, είναι το πιο εμπορικό συγκρότημα στην ιστορία της Βρετανική μουσικής και το μοναδικό που έχει φτάσει με single στην κορυφή βρετανικού chart.

Τα μέλη: Ο 50χρονος Dave Gahan είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, γνωστός για τη βαρύτονη φωνή του. Το όνομα του συγκροτήματος επίσης ήταν δική του πρόταση, αφού το είχε διαβάσει σ’ ένα περιοδικό μόδας. Ο κιθαρίστας των Depeche Mode είναι ο 51χρονος Martin Gore, ο οποίος έχει γράψει και την πλειοψηφία των τραγουδιών του συγκροτήματος. Μάλιστα, έχει βραβευτεί από τη Βρετανική Ακαδημία συνθετών για «Διεθνή Επιτυχία». Τέλος, ο 51χρονος Andy Fletcer, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνει λίγο απ’ όλα, καθώς είναι στο synthesizer, στο μπάσο ενώ κάνει και φωνητικά. Είναι επίσης ο μοναδικός από τα τρία μέλη που δεν έχει γράψει κανένα τραγούδι του συγκροτήματος.

Τα προβλήματα: Μπορεί η επιτυχία που έχουν σημειώσει να είναι τεράστια και να εξακολουθούν να είναι νούμερο 1, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν υπάρξει και προβλήματα στην καριέρα τους. Πριν από ένα μήνα οι Depeche Mode αρνήθηκαν την υποψηφιότητα για το “Lifetime Award” στα φετινά British Awards, αφού έμαθαν ότι δεν θα τους καλούσαν στο σόου για να παραλάβουν το βραβείο. Αρνητικό στην ιστορία του συγκροτήματος είναι και η εξάρτηση του front man Dave Gahan από την ηρωίνη. Στο παγκόσμιο τουρ του συγκροτήματος ο Gahan είχε λιποθυμήσει πριν από τις συναυλίες σε Αθήνα και Νότιο Αφρική και άλλες δύο συναυλίες είχαν ακυρωθεί. Πάντως, πλέον ο 50χρονος τραγουδιστής φαίνεται να έχει απεξαρτηθεί.


ΚΕΡΔΙΣΕ 200 VIP EIΣΙΤΗΡΙΑ

Η COSMOTE εξασφάλισε για 200 διπλά VIP εισιτήρια για τη μοναδική συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe.
Στείλτε ΔΩΡΕΑΝ κενό SMS στο 19013, και μπείτε στην κλήρωση! Τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να τους βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b