MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

COBALT MUSIC – Ένα Νέο Μεγάλο Όνομα στη Μουσική!

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, έγινε η επίσημη ανακοίνωση του νέου ονόματος και σήματος της δισκογραφικής εταιρείας COBALT MUSIC, όπως μετονομάζεται πλέον το δισκογραφικό σχήμα που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως Universal Music Greece, ύστερα από την εξαγορά του από εταιρεία συμφερόντων του Έλληνα επενδυτή και επί πολλά χρόνια υψηλόβαθμου στελέχους της διεθνούς δισκογραφίας, κ. Βίκτωρα Αντίππα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η δισκογραφική εταιρεία COBALT MUSIC συνεχίζει να κατέχει πολύ σημαντικό μερίδιο στη μουσική αγορά, αντιπροσωπεύοντας ένα σπουδαίο portfolio ενεργών καταξιωμένων, αλλά και δυναμικά ανερχόμενων καλλιτεχνών, όπως οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, Νίκος Βέρτης, Νότης Σφακιανάκης, Πάνος Κιάμος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Goin’ Through, ΜΕΛΙSSES, Κωνσταντίνος Αργυρός, Γιώργος Σαμπάνης, Δήμος Αναστασιάδης, Ηλίας Βρεττός, Ελευθερία Ελευθερίου, Professional Sinnerz και άλλοι. Επίσης συνεργάζεται άρρηκτα με labels όπως το FAMILY THE LABEL και το MY GROUP για την εξερεύνηση νέων μουσικών πεδίων.

Η COBALT MUSIC αναλαμβάνει επίσης την δημιουργική αξιοποίηση ενός ανεξάντλητου και πολύ πλούσιου σε γκάμα ρεπερτορίου καταλόγου με έργα-σταθμούς στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ανεπανάληπτοι δημιουργοί (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Γκάτσος, Άκης Πάνου, Μίμης Πλέσσας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Λίνα Νικολακοπούλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμος Μούτσης, Σταμάτης Σπανουδάκης κ.α.), αξέχαστες ερμηνείες (Χάρις Αλεξίου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Αντώνης Καλογιάννης κ.α.), θρυλικές λαϊκές φωνές (Στέλιος Καζαντζίδης, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Πουλόπουλος, Τόλης Βοσκόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Βίκυ Μοσχολιού, Δούκισσα, Κώστας Χατζής, Γιώργος Ζαμπέτας, Μάρκος Βαμβακάρης κ.α.), συγκροτήματα που άφησαν εποχή (Socrates, Poll με τον Κώστα Τουρνά, Τερμίτες κ.α.) αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Μαζωνάκη και του Σάκη Ρουβά, όλα αυτά είναι η μεγάλη ιστορία της COBALT MUSIC.

Με την πρόσφατη εξαγορά, η εταιρεία που μετράει πάνω από μισό αιώνα συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας υπό διαφορετικά ονόματα και ιδιοκτησίες, επιστρέφει στα χέρια της οικογένειας στην οποία ανήκε ήδη από τη δεκαετία του ’50, όταν ο Νίκος Αντίππας, διοικούσε την HELLADISC, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Phonogram, Polygram, Universal Music Greece, και τώρα σε COBALT MUSIC – HELLADISC, παραμένοντας πάντα στην έδρα επί της Μεσογείων 296. Τη διεύθυνση της εταιρείας αναλαμβάνει τώρα η κα. Άννα-Μαρία Αντίππα.

Το όνομα COBALT MUSIC δανείζεται τον μαγνητισμό και τη λάμψη του «Cobalt Blue», αυτής της ιδιαίτερης και διαχρονικής απόχρωσης του ελληνικού μπλε. Το καινούργιο σήμα κατατεθέν της εταιρείας σχεδιάστηκε από την βραβευμένη εταιρεία WE Design.

Ειλικρινής στόχος της νέας εταιρείας COBALT MUSIC, η οποία φέρει ταυτόχρονα μια αξιοσέβαστη παράδοση, αλλά και τον ενθουσιασμό του καινούργιου, δεσμευόμαστε ότι θα είναι (πέρα από την προώθηση των ήδη καθιερωμένων καλλιτεχνών και την αξιοποίηση του πλούσιου καταλόγου) η ανάδειξη νέων ταλέντων τις ραγδαίες εξελίξεις τόσο στην τεχνολογία των μέσων όσο και στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Ο Χρόνος Μακριά Σου: Νέος δίσκος από τον Lumiere και τη Χριστίνα Σαμαρά
Μουσικά Νέα
Η VASSIŁINA κυκλοφορεί το πιο προσωπικό και “i.par.ksia.ko.” album
Εκδηλώσεις
Συναυλία αλληλεγγύης για τον λαό της Κούβας στο Πάρκο Ελευθερίας
Μουσικά Νέα
Η Rosalía μέσα από το βλέμμα του Παπαϊωάννου
Μουσικά Νέα
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ανακοίνωσε την καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία του στο Θέατρο Βράχων
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Μουσικά Νέα
HELL και MRI: Δύο τραγούδια μάς δίνουν μία πρώτη γεύση από τον δίσκο της Irene Skylakaki
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Μουσικά Νέα
Το «Ασορτί» της Daphne Lawrence είναι το τραγούδι που θα βάλεις στο repeat
Cine News
Universal Pictures: Ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τους Bon Jovi
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε μέχρι τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής