MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λιγότερο αιματηρή έκδοση του Django Unchained από τον Tarantino για τους Κινέζους!

Η Κίνα, που αναπτύσσεται ταχύτατα, είναι μια πολύ ελκυστική και ιδιαίτερα σημαντική αγορά για το Hollywood. Έτσι οι Αμερικανοί δείχνουν διατεθειμένοι να προσαρμόζουν τα έργα τους στις ιδιαιτερότητες της κινεζικής κουλτούρας, προκειμένου να προσελκύσουν τα εκατομμύρια των Κινέζων θεατών για τις αμερικανικές ταινίες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Quentin Tarantino, ο οποίος έκανε αλλαγές πάνω στην ταινία του Django Unchained. Οι σκηνές της ταινίας θα είναι κάπως λιγότερο αιματηρές, για να μην σοκάρουν το κινεζικό κοινό. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει βέβαια αν ο Tarantino κάνει τώρα συμβιβασμούς στο σκηνοθετικό του όραμα, για χάρη των Κινέζων, ή όταν πρωτοέφτιαχνε την ταινία του, με τις πολύ αιματηρές σκηνές, έτσι ώστε να τραβήξουν το αμερικανικό κοινό.

Ο Ζανγκ Μιάο, ο διευθυντής της κινεζικής θυγατρικής της Sony Pictures, είπε ότι ο σκηνοθέτης συμφώνησε να κάνει μικρές προσαρμογές στην ταινία του, για διαφορετικές αγορές. Τόνισε, επίσης, ότι αυτές οι προσαρμογές για τον Tarantino είναι μάλλον πρόοδος, παρά συμβιβασμός.  

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b