Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή μέσα από την ψυχανάλυση- Συζήτηση στο ΕΚΣΤΑΝ
Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή έπειτα από την δραματική άνοδο των ποσοστών της έχει απασχολήσει ευρύτατα την δημόσια σφαίρα. Οι λόγοι σχετίζονται τόσο με την ιστορική καταδίκη του ναζιστικού φαινομένου, όσο και με τις αντιδημοκρατικές απόψεις που πρεσβεύει η συγκεκριμένη ιδεολογία. Παράλληλα, αντιμετωπίζεται και ως ένα εφιαλτικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, της κατάρρευσης του δικομματισμού, αλλά και της αδυναμίας ρύθμισης του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα. Υπάρχει, ασφαλώς, και το εμπορικό κομμάτι όλης αυτής της ιστορίας, καθώς διάφορα ΜΜΕ επενδύουν στο ενδιαφέρον που προκαλεί στην κοινή γνώμη αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό μόρφωμα, ανακυκλώνοντάς το και- στην τελική- ενισχύοντας το εκλογικά.
A
A
Τώρα, στον Πολυχώρο Εκστάν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μια άλλη όψη του φαινομένου, την ψυχαναλυτική. Ο ψυχαναλυτής Γ. Μποτονάκης θα κάνει την τρίτη και τελευταία του εισήγηση – συζήτηση με θέμα : “Ο νεοναζισμός και Η Χρυσή Αυγή – Μια νέα ματιά από ψυχολογική και ψυχαναλυτική άποψη.”
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στις 8.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Εκστάν Καυταντζόγλου 5 -Πατήσια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
Γιώργος Νταλάρας: Κυκλοφορεί το βινύλιο με τα τραγούδια της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος»
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα φέρνει τον ρυθμό της άνοιξης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Γέρμα (η ανεκπλήρωτη): Ειδική τιμή εισιτηρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104