Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή μέσα από την ψυχανάλυση- Συζήτηση στο ΕΚΣΤΑΝ
Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή έπειτα από την δραματική άνοδο των ποσοστών της έχει απασχολήσει ευρύτατα την δημόσια σφαίρα. Οι λόγοι σχετίζονται τόσο με την ιστορική καταδίκη του ναζιστικού φαινομένου, όσο και με τις αντιδημοκρατικές απόψεις που πρεσβεύει η συγκεκριμένη ιδεολογία. Παράλληλα, αντιμετωπίζεται και ως ένα εφιαλτικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, της κατάρρευσης του δικομματισμού, αλλά και της αδυναμίας ρύθμισης του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα. Υπάρχει, ασφαλώς, και το εμπορικό κομμάτι όλης αυτής της ιστορίας, καθώς διάφορα ΜΜΕ επενδύουν στο ενδιαφέρον που προκαλεί στην κοινή γνώμη αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό μόρφωμα, ανακυκλώνοντάς το και- στην τελική- ενισχύοντας το εκλογικά.
A
A
Τώρα, στον Πολυχώρο Εκστάν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μια άλλη όψη του φαινομένου, την ψυχαναλυτική. Ο ψυχαναλυτής Γ. Μποτονάκης θα κάνει την τρίτη και τελευταία του εισήγηση – συζήτηση με θέμα : “Ο νεοναζισμός και Η Χρυσή Αυγή – Μια νέα ματιά από ψυχολογική και ψυχαναλυτική άποψη.”
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στις 8.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Εκστάν Καυταντζόγλου 5 -Πατήσια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Παρέμβαση εισαγγελέα για το black out στα αεροδρόμια
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη
Ηθοποιός ή σκιτσογράφος; Ο Θανάσης Δήμου δεν έχει απάντηση
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Σε πρώτο πρόσωπο: Ελίνα Παπαθεοδώρου, ηθοποιός
Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή στο θέατρο NOŪS Creative space
Στο Εκκοκκιστήριο στο θέατρο Από Κοινού
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου
3 detox σούπες μετά τις γιορτές: Διώχνουν την κατακράτηση και δίνουν ενέργεια
Free City: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα