MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το νέο κατάστημα του Μεγάρου: “M SHOP”

Ένας καλαίσθητος χώρος, που βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου, το M Shop, προτείνει ιδέες για αντικείμενα χρήσιμα και ελκυστικά, πολλή και καλή μουσική, με cds και συλλογές που θα ενθουσιάσουν, καθώς και μικροαντικείμενα, κοσμήματα, γλυπτά, χαρακτικά, φωτιστικά και κούκλες που φέρουν την υπογραφή γνωστών αλλά και νέων Ελλήνων designers.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του M Shop, του νέου καταστήματος του Μεγάρου, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος είπε:

“Το Μέγαρο, ανοιχτό σε νέες ιδέες και δράσεις, αποκτά το δικό του κατάστημα. Το M Shop του Μεγάρου είναι ένας σύγχρονος, υψηλής αισθητικής χώρος, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ανδρέα Κούρκουλα και Μαρία Κοκκίνου. Πρόθεσή μας είναι το M Shop να αποτελέσει ένα κέντρο συνάντησης Ελλήνων δημιουργών με αντικείμενα χρηστικά και καλαίσθητα, σ’ ένα χώρο που αντανακλά το χαρακτήρα του Μεγάρου, ανοιχτό σε όλους τους φίλους του και ιδιαίτερα τους νέους”.

Πόση τέχνη και φαντασία μπορεί να χωρέσει η καθημερινότητα;
Αντικείμενα με το ίχνος του Μεγάρου, φτιαγμένα ειδικά για M Shop, με τη σφραγίδα M Shop, για όλες τις στιγμές, το σχολείο, το σπίτι, για τους φίλους, το ταξίδι, το δρόμο. Από ένα απλό t-shirt που φέρει το αποτύπωμα μιας πουέντ ή τον τίτλο μια άριας, κούπες για τον καφέ ή το τσάι, “έξυπνοι” σελιδοδείκτες ή μαγνήτες για το ψυγείο, πρωτότυπες τσάντες που κάνουν τη ζωή στην πόλη ευκολότερη, μέχρι ξύλινες κασετίνες με ξυλομπογιές, μολύβια και σημειωματάρια είναι μερικά μόνον από τα αντικείμενα που προτείνει το M Shop, το νέο κατάστημα του Μεγάρου.

Τα υλικά ανακύκλωσης βρίσκουν στο M Shop τη θέση τους, μεταμορφώνονται σε χρηστικά αντικείμενα, πολύχρωμες ξεχωριστές κούκλες από πεπιεσμένο χαρτί, κοσμήματα από χαρτί, γάντια κουζίνας ή μαλλί, φαναράκια και μικρά έργα τέχνης ζωγραφισμένα υπέροχα με “ματιέρα”… τα καλαμάκια των αναψυκτικών.

H καλλιτεχνική ζωή του Μεγάρου υπάρχει στις προθήκες του M Shop, όπου μπορεί κανείς να βρει προγράμματα και εκδόσεις για τις ιστορικές παραστάσεις του. Προγράμματα εξαιρετικής αισθητικής και περιεχομένου των Κύκλων Μαρία Κάλλας, Ηλέκτρα, Βάγκνερ, κατάλογοι των μεγάλων Εκθέσεων του Μεγάρου και ειδικές εκδόσεις που φέρουν την υπογραφή των καθηγητών της Σορβόννης Πιερ Μπρυνέλ και Ζαν Λουί Μπακές – όλα πηγή πνευματικού πλούτου που απευθύνονται όχι μόνον στους συλλέκτες αλλά κυρίως στους νέους φίλους της τέχνης.

Το M Shop βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις που “τρέχουν” κάθε φορά στις σκηνές του Μεγάρου, και προτείνει έξυπνα αναμνηστικά, μικροαντικείμενα και, φυσικά, μουσική. Με έξυπνους τρόπους, οι καλλιτέχνες θα είναι δυναμικά παρόντες στο M Shop. Την αρχή έκαναν δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες που διέθεσαν χορδές από το βιολί και την κιθάρα τους για να μεταμορφωθούν σε εντυπωσιακά δαχτυλίδια.

Το M Shop απευθύνεται σε όλους, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, και βέβαια τα παιδιά, για τα οποία υπάρχουν πολλές και πρωτότυπες προτάσεις, όπως μικρά πάνινα παιχνίδια για τους πρώτους μήνες της ζωής τους ή μουσικά παραμύθια και βιβλία.

Τέλος, οι εποχές του χρόνου καθορίζουν κάθε φορά το ύφος του Μ Shop με δώρα και ιδέες για κάθε περίσταση.

Ο χώρος

M Shop – Δούρειος Ήχος
Αυτή η φράση συνοψίζει τις σκέψεις των σημαντικών Ελλήνων αρχιτεκτόνων Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα, που υπογράφουν τη δημιουργία του M Shop. “Στη μουσική που διαπνέει το κτίριο του Μεγάρου αντιπαραβάλλουμε μια μικτή νότα σε αντίστιξη – σαν δύο διαφορετικές
μελωδικές γραμμές σ’ έναν ταυτόχρονο ήχο. Κινηθήκαμε στον αντίποδα μιας ιδέας συμπλήρωσης εναρμονισμού και ενσωμάτωσης. Είδαμε το κτίριο σαν ένα δεδομένο φόντο στο οποίο το κατάστημα προβάλλει σαν αυτόνομο αντικείμενο. Μέσα από αυτή τη σχέση φόντου – αντικειμένου αποβλέπουμε στο να ανοίξει ένας χωρικός διάλογος. Με το διάλογο αυτό ευελπιστούμε να διευρυνθούν τα σημερινά πλαίσια του Μεγάρου προς νέες κατευθύνσεις” λένε οι δύο αρχιτέκτονες. Όσο για το αποτέλεσμα, “η φόρμα-γεωμετρία του κυλίνδρου, τα ακατέργαστα υλικά, μαύρη λαμαρίνα, ξύλο και πλεξιγκλάς, και η αίσθηση κινητού αντικειμένου (επίπλωση) αυτονομούνται από την υπάρχουσα αίσθηση του κτιρίου και εγκαινιάζουν μια νέα κατάσταση στους χώρους του Μεγάρου”.

Το M Shop, το κατάστημα του Μεγάρου, λειτουργεί στο τέλος του Φουαγιέ των Εκδοτηρίων με πρόσοψη τη Βασιλίσσης Σοφίας. Την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου έχει ο Μάνος Βορδοναράκης, ενώ την οπτική ταυτότητα του Μ Shop υπογράφουν οι Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης και Δημήτρης Στεφανίδης του G Design Studio. 

Διεύθυνση
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλέφωνο
210 728233

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b