MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Electrical Walks στην Αθήνα

Τα Εlectrical Walks μας προσκαλούν να κάνουμε μια ξεχωριστή βόλτα στην Αθήνα. Με τη βοήθεια ειδικών μαγνητικών ακουστικών και ενός χάρτη της περιοχής, πάνω στον οποίο είναι σημειωμένες πιθανές διαδρομές καθώς και ηλεκτρικά πεδία της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη βόλτα είτε μόνος του είτε με παρέα. Από Παρασκευή 8 έως Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το άκουσμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων προσφέρει μια διαφορετική αντίληψη της καθημερινής πραγματικότητας, καθώς αυτό που είναι συνηθισμένο εμφανίζεται σε διαφορετικό συγκείμενο. Τίποτε δεν φαίνεται όπως ακούγεται. Και τίποτε δεν ακούγεται όπως φαίνεται.

H Christina Kubisch (Κριστίνα Κούμπις) ανήκει στην πρώτη γενιά των sound artists. Ως συνθέτρια, έχει αναπτύξει τεχνικές όπως η μαγνητική επαγωγή και τις χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της. Από το 1986 προσέθεσε στα ηχητικά έργα της το στοιχείο του φωτός, ως εικαστικό στοιχείο. Στη δουλειά της μπορεί κανείς να διακρίνει μια εξέλιξη η οποία συχνά περιγράφεται ως “σύνθεση τεχνών”: από τη μια πλευρά, διερευνά τα ακουστικά διαστήματα και τη διάσταση του χρόνου στον χώρο των visual arts, και από την άλλη επαναπροσδιορίζει την σχέση μεταξύ υλικού και φόρμας στη μουσική.

Μπορείτε να δανειστείτε τα ειδικά ακουστικά καθώς και τον ειδικά για την Αθήνα σχεδιασμένο χάρτη από την υποδοχή του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, από τις 8 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα και Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b