MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θησέας & Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων στο Badminton – επιπλέον παραστάσεις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η παιδική παράσταση – υπερπαραγωγή «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων», που παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Badmonton. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, από από το Σάββατο 2 Μαρτίου και μετά, θα πραγματοποιούνται δύο παραστάσεις τα Σάββατα, (12:00 και 15:00) καθώς επίσης και τις Κυριακές (11:30 & 15:00). Ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στις 16, 17 και 23 Φεβρουαρίου ενώ θα πραγματοποιηθεί extra παράσταση τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 18:00.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες υπογράφει η Σοφία Σπυράτου ενώ στο ρόλο του Θησέα είναι ο Γιάννης Στάνκογλου.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη! Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες – οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα!

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ένας από τους πιο αξιόλογους νεαρούς συνθέτες, που ξεχώρισε μέσα από το Schoolwave, ο Απόλλων Ρέτσος. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα. 

Περισσότεροι από είκοσι ταλαντούχοι καλλιτέχνες – εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές,  μουσικοί­, κάποιοι από τους οποίους καλούνται απ’ το εξωτερικό ειδικά για την παραγωγή αυτή– δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Κείμενα: Στρατής Πασχάλης
Στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Απόλλων Ρέτσος
Πρωταγωνιστούν: Στο ρόλο του Θησέα ο Γιάννης Στανκόγλου, Στο ρόλο της Αριάδνης η Ηλέκτρα Νικολουζου

Διεύθυνση
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, Αθήνα

Τηλέφωνο
211 10 100 00

 
 
 
[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xwuc1s” ]
Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων από Wepromotion

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b