MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραδιά ερωτικής λογοτεχνίας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ρομαντική εκδήλωση για την Ερωτική Λογοτεχνία και την Επιστολογραφία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 και την «ερωτική» Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, στο POLIS. Την εκδήλωση οργανώνουν η «Βιβλιοθήκη» της Ελευθεροτυπίας, οι εκδόσεις Άγρα, η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης Ποιείν (www.poiein.gr) και η Περιοδική Έκδοση Στοχασμού Intellectum (www.intellectum.org).

author-image Γιώργος Σμυρνής

• Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 8 το βράδυ

Άνθρωποι του λόγου, με συνοδεία σαξοφώνων, διαβάζουν κείμενα από το χώρο της «ερωτικής» λογοτεχνίας και αποσπάσματα από «ερωτικές επιστολές» διασήμων προσώπων. Συμμετέχουν μαθητές από το 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων.

Την Τετάρτη 13/2 διαβάζουν αποσπάσματα ερωτικής λογοτεχνίας – επιστολογραφίας ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Γιώργης Γιατρομανωλάκης και ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος. Θα διαβαστεί κείμενο του Νάνου Βαλαωρίτη, ενώ θα ακουστούν αποσπάσματα από το βιβλίο ‘Τα χαϊμαλιά του έρωτα και των αρμάτων’. Ο συνθέτης Γιώργος Ψυχογιός θα μας χαρίσει μουσική με το ακορντεόν του

Ο τόμος ‘Τα χαϊμαλιά του έρωτα και των αρμάτων’ του Ανδρέα Εμπειρίκου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα, όπου ανασυστήνεται μετά 50 χρόνια από την πρώτη ανακοίνωσή της και 67 χρόνια μετά τη συγγραφή της, η σπουδαία ερωτική τριλογία του ποιητή:
1) ΑΡΓΩ Ή ΠΛΟΥΣ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ – α΄ έκδοση με περικοπές στο περιοδικό Πάλι, 1964-65, α΄ έκδοση σε βιβλίο 1980.
2) ΖΕΜΦΥΡΑ Ή ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΠΑΣΙΦΑΗΣ – α΄ έκδοση 1998.
3) ΒΕΑΤΡΙΚΗ Ή ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ BUFFALO BILL – ανέκδοτο μέχρι σήμερα.
Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτική εισαγωγή του επιμελητή των κειμένων Γιώργη Γιατρομανωλάκη.

Την Πέμπτη 14/2 διαβάζουν ερωτικές επιστολές των: Σεφέρη, Βάρναλη, Παλαμά, Καββαδία, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Φλωμπέρ, Μαγιακόφσκι, Κάφκα, Απολλιναίρ, Αντρέ Γκορζ κ.ά. οι: Γιάννης Γκούμας, ποιητής-μεταφραστής, Κώστας Φασουλάς, στιχουργός, Bασίλης Λαλιώτης, ποιητής-μεταφραστής κ.α.

POLIS
Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5

 
 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b