MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Κόπηκε” το… Μετάξι στο θέατρο Οδού Κυκλάδων

Μια από τις παραστάσεις που περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το “Μετάξι” του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο, αναβάλλεται -ελπίζουμε προσωρινά- καθώς δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην παραγωγή και το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων που θα φιλοξενούσε την παράσταση.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Τη σκηνοθεσία του έργου είχε αναλάβει η Μαριάννα Κάλμπαρη, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου και ο Αντώνης Φραγκάκης. Μακάρι να βρει γρήγορα νέα θεατρική στέγη καθώς το στόρυ ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον:

Ο Ερβέ Ζονκούρ ζει σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας και κάνει ένα ασυνήθιστο επάγγελμα: αγοράζει και πουλάει μεταξοσκώληκες. Για την ακρίβεια, αγοράζει αυγά μεταξοσκώληκα από τη Συρία και την Αίγυπτο και τα πουλάει στους παραγωγούς μεταξιού της πόλης του. Παντρεμένος με την Ελέν, ζει μια ζωή ήσυχη. Ο Ερβέ Ζονκούρ είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν να «παρευρίσκονται στη ζωή τους, θεωρώντας ανάρμοστη οποιαδήποτε φιλοδοξία να τη ζήσουν». 

Ομως, το 1861, οι μεταξοσκώληκες σε όλο σχεδόν τον κόσμο μολύνονται από μια επιδημία. Ο Ερβέ Ζονκούρ καλείται να ταξιδέψει «μέχρι το τέλος του κόσμου», στη μακρινή Ιαπωνία, προκειμένου να αναζητήσει υγιή αυγά. Μόνο που αυτό το νησί είναι κλειστό στον έξω κόσμο εδώ και διακόσια χρόνια. Οι ξένοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι και οι Ιάπωνες δεν πουλούν ποτέ τα αυγά μεταξοσκώληκά τους… Παρ΄όλα αυτά, ο Ερβέ Ζονκούρ θα ξεκινήσει μια σειρά από επικίνδυνα και περιπετειώδη ταξίδια σε αυτόν τον «αόρατο» τόπο. Εκεί θα συναντήσει μια κοπέλα που θα ξυπνήσει μέσα του έναν έρωτα πρωτόγνωρο, που θα αλλάξει όλη του τη ζωή… Για πάντα.

Συντελεστές
Μετάφραση: Λένα Ταχματζίδου
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά–Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Κωνσταντινίδης
Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνης Φραγκάκης


[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xwuc1s” ]
Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων από Wepromotion

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b