Πρόγευση Όσκαρ από τα βρετανικά Bafta
Τον δρόμο για τα Όσκαρ δείχνουν τα βρετανικά βραβεία BAFTA, δίνοντας προβάδισμα την βασισμένη σε πραγματική ιστορία περιπέτεια του Ben Affleck Argo. Στην τελετήπου πραγματοποιείται ως συνήθως 2 εβδομάδες πριν την αντίστοιχη των Όσκαρ, Καλύτερη Ταινία της χρονιάς αναδείχθηκε το “Επιχείρηση Αργώ (Argo)” που θεωρείται το ακλόνητο φαβορί για το φετινό Όσκαρ έχοντας σαρώσει τα μεγάλα βραβεία (Χρυσή Σφαίρα, Ένώσεις Παραγωγών, Ηθοποιών, Σκηνοθετών κ.α.).
A
A
Επίσης ο Ben Affleck πήρε και το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την “Επιχείρηση Αργώ (Argo)” που κέρδισε και ένα τρίτο BAFTA στην κατηγορία Μοντάζ. Ο Lincoln κέρδισε μόνο ένα από τα εννέα βραβεία, στα οποία ήταν υποψήφιος, αυτό του πρώτου αντρικού ρόλου με τον Daniel Day-Lewis.
Βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλου στην Emmanuelle Riva για την “Αγάπη (Amour)”. Το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου πήγε στον Christoph Waltz του Django Unchained του Tarrantino, ενώ το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου στην Anne Hatheway για τους Άθλιους.
Η ταινία Λίνκολν (Lincoln) του Σπίλμπεργκ είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες BAFTA (9) αλλά πήρε μόλις 1.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #204: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Ο Σωκράτης Μάλαμας τραγουδά για τα “εφήμερα” – μα τόσο διαχρονικά
Onassis Dance Days ’26: Στη σφαίρα του βαθιά προσωπικού
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Αυτά τα brunch spots θα σου φτιάξουν τη διάθεση
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 31/1-1/2
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Το Νόημα της Ζωής Νο 1 και 2: Οι μαύρες κωμωδίες του Διονύση Μπουγά στο Από Μηχανής Θέατρο