MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Robert Brownjohn, ο άνθρωπος που σχεδίασε ένα από τα κορυφαία εξώφυλλα όλων των εποχών

Το 1969, όταν οι Rolling Stones ετοιμάζονταν να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο, ο Keith Richards ζήτησε από έναν φίλο του, τον Robert Brownjohn, να σχεδιάσει το εξώφυλλο του άλμπουμ. Ο τίτλος κατά τον Richards, έπρεπε να είναι “Automatic Changer” έτσι, ο Brownjohn φωτογράφησε μια σουρεαλιστική ποικιλία με κυκλικά αντικείμενα – μια φωτογραφική ταινία, την πλάκα ενός ρολογιού, μια πίτσα, ελαστικά και μια γαμήλια τούρτα – στοιβάζοντας τα πάνω από ένα δίσκο βινυλίου, σαν να ήταν ένας από τους autochanger μηχανισμούς που επέτρεπαν σε ένα ντεμοντέ πικάπ να παίξει πολλά άλμπουμ χωρίς διακοπή.Διαβάστε περισσότερα στο www.reporter.gr

Monopoli Team

Στην κορυφή της τούρτας “έπαιζαν” τα μικροσκοπικά μοντέλα των Rolling Stones, τα οποία ήταν περίτεχνα διακοσμημένα από την Delia Smith για τον Brownjohn, μια, τότε, άγνωστη νεαρή συγγραφέα μαγειρικής. Αλλά στο πίσω μέρος ξεσπά το χάος. Η στοίβα των αντικειμένων μοιάζει σαν να έχει υποστεί βανδαλισμούς. Το άλμπουμ έχει σπάσει και είναι γεμάτο με τα συντρίμμια της τούρτας και της πίτσας. Όλοι οι μικροσκοπικοί μουσικοί έχουν πέσει πάνω σε ένα κερασάκι, εκτός από τον φίλο του κ. Brownjohn, τον Richards. Ο οποίος στέκεται μόνος αριστερά, εξακολουθώντας να παίζει την κιθάρας του.

Μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησε το άλμπουμ ο τίτλος άλλαξε σε “Let It Bleed”, αλλά ο σχεδιασμός του εξώφυλλου από τον Brownjohn ήταν τόσο ισχυρός που οι Rolling Stones αποφάσισαν να τον κρατήσουν.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b