MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

No Pants Day- Ημέρα χωρίς παντελόνια στο Λονδίνο!

Νιώθετε συχνά ότι τα παντελόνια σας βαραίνουν; Αισθάνεσθε ότι είστε επικίνδυνα μη αποκαλυπτικοί; Ότι θα θέλατε να περπατάτε στον δρόμο ημίγυμνοι, μόνο με τα εσώρουχα και αυτό να θεωρείται το εντελώς νορμάλ; Ε, αυτό είναι το έθιμο για εσάς. Το No Pants Day. Ή ημέρα χωρίς παντελόνια!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ξεκίνησε σαν φάρσα, αλλά μεταδόθηκε σαν μικρόβιο κι έχει γίνει πλέον θεσμός. Το No pants day είναι μια προσπάθεια απελευθέρωσης από τα κοινωνικά ταμπού και δεσμεύσεις. Η ημερομηνία που επιτρέπεται στους ανθρώπους να κυκλοφορήσουν έξω στον κόσμο χωρίς τα παντελόνια τους ποικίλει. Το σύνηθες είναι την πρώτη Παρασκευή κάθε Μάη.

No pants 3

Ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, το Λονδίνο, η ημερομηνία του No Pants Day 2013 είναι οι 13 Ιανουαρίου– δηλαδή χθες. Κι έτσι πολλοί Λονδρέζοι και οι Λονδρέζες, αλλά και οι τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη, κάνανε ένα διάλειμμα στην σχέση τους με τα παντελόνια και κυκλοφόρησαν στο μετρό και στους δρόμους της πόλης με τα εσώρουχα.

no pants2

Το συμπέρασμα είναι πως υπάρχει μεγάλη δίψα όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά στον πλανήτη γενικότερα, να απαλλαγεί, έστω και προσωρινά από τα ρούχα του και να εμφανισθεί κάπου ημίγυμνος ή γυμνός. Φωτογραφίες με εκατοντάδες γυμνούς εθελοντές, παραστάσεις με αμέτρητους γυμνούς κομπάρσους, διαδηλώσεις με γυμνούς ακτιβιστές, η Rihanna που ποστάρει κάθε μέρα κι από μια ψιλογυμνή φωτογραφία της στα Social Media και πάει λέγοντας…

Βέβαια, αν σας φαίνεται αυτό υπερβολικό, υπάρχει και το άλλο μπλοκ, αυτό που διψάει φαναταικά για το ντυμένο. Κουλτούρες που απαγορεύουν την εμφάνιση του γυμνού σώματος και θέλουν άντρες και γυναίκες ντυμένους από την κορφή μέχρι τα νύχια, που δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να δείχνουν τα μαλλιά τους, γιατί το θεωρούν πρόκληση. Και υπάρχει πάντα η μπούργκα,  σταθερή … αξία της μόδας σε κάποιες από αυτές τις κουλτούρες, που κρύβει τελείως το πρόσωπο της γυναίκας.


 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b