MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Barcelona: Η πορεία της μέσα και έξω από τα γήπεδα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων φίλων του ποδοσφαίρου, παραγόντων των τοπικών συλλόγων, παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, προπονητών και νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες των τοπικών ομάδων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής εκδήλωση με θέμα «Μπαρτσελόνα, η πορεία της μέσα και έξω από τα γήπεδα».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης τόνισε την ανάγκη για μια διαφορετική πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των ποδοσφαιρικών συλλόγων στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα ενώ επισήμανε τη θέληση του Δήμου να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι κεντρικοί ομιλητές Νίκος Μάλλιαρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του FC Barcelona) και Γιάννης Τζούστας (δημοσιογράφος, μέλος του Συνδέσμου Φίλων Μπαρτσελόνα Αθήνας) παρουσίασαν και ανέλυσαν τόσο τις δημοκρατικές αρχές συγκρότησης της Μπαρτσελόνα, την ιστορική διαδρομή της ως συμβόλου αντίστασης των Καταλανών κατά της δικτατορίας του Φράνκο, τον ρόλο της τόσο στην Καταλονία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στον χαρακτήρα της περίφημης Ακαδημίας της, της Μασία, ως μέσο εκπαίδευσης νεαρών παιδιών αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη όπως οι Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Πικέ, Μπούσκετς και οι υπόλοιποι που κοσμούν την ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε η ανάγκη να μπολιαστεί η σκέψη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου με το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα προκειμένου αυτό να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και της αναβάθμισής του.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής με συνδιοργανωτές τον ΟΠΑΝ, τον ΑΟ Νέας Ιωνίας, την ΑΕ Ελευθερούπολης, τον ΠΑΟ Αλσούπολης, τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, τον ΑΓΣ Ανατολή και τον Σύνδεσμο Φίλων Μπαρτσελόνα Αθήνας προβλήθηκαν ντοκυμαντέρ για την ιστορία της Μπαρτσελόνα και για την Ακαδημία της, τη Μασία, κόσμησαν με την παρουσία τους οι παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου Βαγγέλης Πανάκης, Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Γιώργος Ουσταμπασίδης (αρχηγός της μεγάλης ομάδας του Ίκαρου).

 
 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει
Εκδηλώσεις
«Το καταραμένο παιδί» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έκθεση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο - Όσα μάς περιμένουν σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα;
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: 5+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές: Όσα θα κάνουμε αυτό το πρώτο ΣΚ του Νοεμβρίου
Εκδηλώσεις
Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
«Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» με τη Ρένη Πιττακή, ο Τζον Γουόρνερ με την ΚΟΑ στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Δωρεάν webinar: Ευεξία και Επιτυχία στην Επιχειρηματικότητα
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Νέα σεζόν με 98 εκδηλώσεις