MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το… εξωγήινο κρανίο του Μεξικού!

Η ζωή συχνά είναι πολύ πιο παράξενη από τα X-Files. Ένα κρανίο που θυμίζει εξωγήινες ταινίες ανακαλύφθηκε σε νεκροταφείο του Μεξικού από αρχαιολόγους. Πριν αρχίσουν κάποιοι ευφάνταστοι να μιλούν για απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι, πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για το κρανίο ατόμου που υποφέρει από κρανιακή παραμόρφωση, ενώ πιστεύεται ότι είναι χιλίων ετών. Βρέθηκε στο μικρό χωριό του Μεξικού Ονάβας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η κρανιακή παραμόρφωση, σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους, ήταν συνηθισμένη πρακτική στην Λατινική Αμερική, για να διαφοροποιεί μία κοινωνική ομάδα από μία άλλη, αλλά και για τελετουργικούς σκοπούς. Αυτό γινόταν σε νεογέννητα, που ήταν πιο εύκολο να τους παραμορφώσεις το κρανίο, καθώς ήταν ακόμα μικρά.

τέντωμα κρανίων

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνταν (και φαίνονται και στις εικόνες από τα Wikimedia) βασίζονταν στην χρήση βάρους που πίεζε τα κόκαλα του κρανίο, αλλοιώνοντας έτσι το σχήμα τους. Φυσικά, η μέθοδος ήταν τρομερά επικίνδυνη και όπως δείχνουν πρόσφατα ευρήματα, πολλοί από αυτούς που είχαν παραμορφωμένα κρανία πέθαναν νέοι.

Γιώργος Σμυρνής

 
 
 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b