MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σάρωσε τα βραβεία ο Παράνομος Έρωτας!

Μεγάλη η επιτυχία της ταινίας «Παράνομος Έρωτας» (Infancia Clandestina) στα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αργεντινής, «Premios Sur». Τα «Premios Sur», είναι τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία της Αργεντινής, αντιστοιχούν στα Αγγλικά BAFTA (τα Γαλλικά CEZAR, τα Ισπανικά Goya,…) και αποδίδονται στις καλύτερες ταινίες της εγχώριας παραγωγής, από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών της Αργεντινής.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το επώδυνα ρεαλιστικό, δεξιοτεχνικό δράμα του Άβιλα, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία από τη ζωή του ίδιου του σκηνοθέτη, κατάφερε να αποσπάσει 10 κινηματογραφικά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας (Μπέντζαμιν Αβίλα), Βραβείο Σεναρίου (Μπέντζαμιν Αβίλα & Μαρσέλο Μίλερ) και βραβεία καλύτερου Άνδρα ( Ερνέστο Αλτέιρο) και Γυναίκας Ηθοποιού (Ναταλία Ορέιρο), τόσο για τους Βασικούς όσο και για τους Δεύτερους Ρόλους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της απονομής.

Η ταινία «Παράνομος Έρωτας» (Infancia Clandestina) είναι η τρίτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της σεζόν, στην Αργεντινή, έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο «Casa De America» του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, προβλήθηκε στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Καννών και αποτελεί την επίσημη επιλογή της χώρας, τόσο για τα Όσκαρ, όσο και για τα ισπανόφωνα Όσκαρ, τα περίφημα Goya!

Σχεδιασμένη για να τονίσει την πραγματική διάσταση της δικτατορίας της Αργεντινής, πίσω στη δεκαετία του 70′, η ταινία «Παράνομος Έρωτας» αποτελεί στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης. Το δράμα του Άβιλα ξεκινά με την επιστροφή, στην Αργεντινή, του δωδεκάχρονου Χουάν και της οικογένειάς του με καινούργιες πλαστές ταυτότητες, αφού είναι για χρόνια εξορισμένοι από την Χούντα ως μέλη της Αντίστασης. Η γνωριμία του Χουάν (που όλοι τον ξέρουν πια με το ψεύτικο όνομα Ερνέστο) με την συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους.

Τη διανομή της ταινίας στη χώρα μας έχει αναλάβει η Videorama Films και αναμένεται να κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2013. Στην Ελλάδα η ταινία έχει παρουσιαστεί ήδη στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

 
 
[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”206″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xvwkwf” ]
«Ωραία Κοιμωμένη» του Μάρκο Μπελόκιο – Official… από thevideorama

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το Stranger Things επιστρέφει… σε animation – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τρεις νέες ταινίες και ένα αγαπημένο σίκουελ – Αυτά θα δούμε το ΣΚ στην TV
Cine News
Ο Διάβολος φοράει Prada 2: Πρεμιέρα σε ζωντανή μετάδοση από το Disney+
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος αφηγείται τη μάχη των σωμάτων με το βάρος του παρελθόντος
Cine News
Νέα σεζόν Beef, κλασικές ταινίες, πολυσυζητημένες σειρές – Τι βλέπουμε στην TV μετά το Πάσχα;
Cine News
Οκτώ σειρές για το απόλυτο binge, αυτό το πασχαλινό τριήμερο
Cine News
Η νέα σεζόν του Euphoria είναι εδώ – και όσα φέρνει αυτό το πασχαλινό τηλεοπτικό ΣΚ
Cine News
The Testaments: Διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney + η νέα, πρωτότυπη δραματική σειρά
Cine News
The Drama: Μια εξομολόγηση, ένα twist κι ένα ερώτημα χωρίς εύκολη απάντηση
Cine News
«Γιατί Είναι Μαύρα τα Βουνά»: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV
Cine News
Αυτή την εβδομάδα στην TV: Τα φαβορί των Emmys και κατανυκτικές ταινίες