MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική: Ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Βασίλη Πολύζου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Αθήνας “Γλαύκα”, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, συνεχίζει τις ποιητικές Δευτέρες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και σας προσκαλεί στο Bar Throubi σε ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Βασίλη Πολύζου, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στις 20:00.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Νίκος Δεληβοριάς, καλλιτεχνικός διευθυντής της Γλαύκας, θα απαγγείλει ποιήματα από το σύνολο του έργου του ποιητή, ενώ ο Βασίλης Πολύζος θα “απαντάει” στην ποίησή του με ποιητές που τον “σημάδεψαν”: Κωνσταντίνο Καβάφη, Γιώργο Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη, Federico Lorca (μετάφρ. Β. Λαλιώτη), T.S. Eliot (μετάφρ. Β. Πολύζου), Hans Magnus Enzensberger (μετάφρ. Β. Πολύζου), και Anne Sexton (μετάφρ. Β. Πολύζου).

Ανάμεσα και πριν τις αναγνώσεις, ο σαξοφωνίστας Παναγιώτης Ράπτης θα “μελοποιήσει” την ποίηση με δικές του μελωδίες, σε μια ιδιότυπη συνάντηση μουσικής και ποίησης.

Ο Βασίλης Πολύζος σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Οικονομικές Επιστήμες. Δικηγόρησε στην Αθήνα. Μέλος της International Bar Association και του Human Rights Institute (1995-2011). Διετέλεσε επιμελητής ύλης και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα” (ΕΡΤ-1, 1985–87). Συνεργάστηκε ως υπεύθυνος πολιτιστικού τομέα στο ραδιοφωνικό σταθμό Δίαυλος 10 (1987–88). Ήταν επίσης αρχισυντάκτης του περιοδικού Τα Αγροτικά (1983–87), διευθυντής της περιοδικής επιστημονικής έκδοσης Αγροτικά Θέματα (1984-85), εκδότης και διευθυντής του μηνιαίου εντύπου Ο Στρέφης (1982–86).

Διεύθυνση
Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Διασταύρωση οδών Αιόλου & Αθηναΐδος – κέντρο Αθήνας

Τηλέφωνο
21 0323 0928

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Τσικνoπέμπτη στην Αθήνα: Όσα θα κάνεις σήμερα δωρεάν
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Tσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης με δωρεάν παραδοσιακό τσίκνισμα, μουσική και χορό
Δράσεις
Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ – Εορταστικό διήμερο με χορό και μουσική
Εκδηλώσεις
Οι βραβευμένες «Χήνες» στο ΠΛΥΦΑ, Ραχμάνινοφ και Σούμαν στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι «Μουσικοί Περίπατοι» της ΚΟΑ επιστρέφουν, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Παλλάς – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Φεβρουάριος με νέο κύκλο δράσεων για την τεχνητή νοημοσύνη, την οικολογία και την «ηθική μόδα»
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Από την «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη στον Ρίτσο του Κωνσταντίνου Βήτα – Τι κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα