MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η τέχνη τού να είμαστε Γυναίκες: Βιωματικό σεμινάριο αποκλειστικά για γυναίκες

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με την Chris Price, Διεθνή Εκπαιδεύτρια και Θεραπεύτρια Gestalt, συν-ιδρύτρια της Gestalt Awareness Practice. Το βιωματικό σεμινάριο θα ακολουθήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2012. (Ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα)

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Όντας Γυναίκα
Όντας γυναίκα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, ως γυναίκες αντιμετωπίζουμε διαχρονικά κάποιες ιδιαίτερες προκλήσεις. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τη σύγχρονη εποχή είναι παρόμοιες αλλά και διαφορετικές από εκείνες που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες πριν από εμάς.

Σ’ αυτή την εποχή, οι γυναίκες προσπαθούν να εκπληρώσουν πολλούς ρόλους: Γυναίκα και ανεξάρτητη φεμινίστρια, μητέρα και γυναίκα με καριέρα, τρυφερή παρουσία και δυνατή ηγέτις, ελκυστικό θηλυκό και “ένας απ τα φιλαράκια” και προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια.

Περιεχόμενα του Σεμιναρίου
Κατά τη διάρκεια αυτού του μονοήμερου σεμιναρίου, θα:

Εξερευνήσετε τους ρόλους (και πώς να τους αφήσετε!) για να συνδεθητε μ’ εκείνο που πραγματικά ε κάτω απ όλες αυτές τις εξουθενωτικές προσδοκίες.

Εξερευνήσετε πώς μπορείτε να πορευτείτε στη ζωή σας με περισσότερη ζωντάνια και επίγνωση.

Προσδιορίσετε τους γυναικείους σας πόρους, αυτούς που βρίσκονται μέσα σας και εκείνους που μπορείτε να αντλήσετε από το περιβάλλον σας. Αυτό θα περιλαμβάνει το να αναγνωρίσετε και να τιμήσετε τις γυναίκες της ζωής σας, στο παρόν και στο παρελθόν, που ήταν σημαντικές για την ανάπτυξη και την ωρίμανση σας στην γυναικεία σας φύση.

Διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες από γυναίκες που σας έχουν βοηθήσει να ωριμάσετε στον εαυτό σας, σας έχουν εμπνεύσει και σας έχουν δείξει το δρόμο. Χρησιμοποιώντας τη τεχνική Gestalt της “άδειας καρέκλας”, θα συναντήσετε αυτές τις οδηγούς/μέντορες άμεσα.

Τιμήσετε αυτές τις γυναίκες μαζί με τον εαυτό σας και θα φτιάξετε μια offerenda, μια συλλογή από εικόνες και αντικείμενα, που να καθρεφτίζουν τη ζωή σας ως γυναίκες.

Φέρτε αντικείμενα που συμβολίζουν τις όψεις της γυναικείας φύσης που έχουν αξία για εσάς. Αυτό μπορεί να είναι ένα αντικείμενο σημαντικό για εσάς ή μια συμβολική αναπαράσταση από κάτι ουσιαστικό σε σας ως γυναίκα. Φέρτε φωτογραφίες ή κάτι άλλο αντιπροσωπευτικό γυναικών που υπήρξαν σημαντικές για την ανάπτυξή σας ως άνθρωπο και ως γυναίκα.

Στόχοι του Σεμιναρίου

Σ’ αυτό το σεμινάριο, θα:
Χτίσουτε τις δυνάμεις σας και θα γιορτάσουτε τα επιτεύγματά σας

Απελευθερωθερώσετε από το βάρος του να είσαστε Σούπερ – Γυναίκες και θα δώσετε αξία στον εαυτό σας απλά έτσι όπως είμαστε πραγματικά

Τιμήσετε τους προγόνους, μέντορες, και φίλους που σας έχουν εμπνεύσει και θα ανανεώσετε ό,τι έχετε μάθει από αυτές

Μέσα από αφήγηση ιστοριών, τελετουργίας και της τεχνικής Gestalt της “άδειας καρέκλας”

Η Δομή του Σεμιναρίου

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00

Παρακαλείστε να είστε ακριβώς στην ώρα σας για το σεμινάριο. Όσες καθυστερήσουν δεν θα γίνουν δεκτές.

Οι εισηγήτριες του σεμιναρίου είναι μητέρα και κόρη. Προτείνεται να πάτε μαζί με μια σημαντική γυναίκα στη ζωή σας, φίλη, συγγενή ή συνάδελφο.

Οι Εισηγήτριες

Chris Price
Η Chris Price είναι μια από τις πιο έμπειρες και ευρέως αναγνωρισμένες θεραπεύτριες και εκπαιδεύτριες Gestalt και ένα “σύμβολο” της προσέγγισης Gestalt στο Esalen Institute. Έχει γνωρίσει προσωπικά πολλούς μεγάλους πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού (Ηuman Potential Movement). Η Chris επισκέφτηκε το Esalen Institute ως μαθήτρια το 1971, και εκεί γνώρισε τον άντρα της και συν-ιδρυτή του Esalen Institute, Richard Price, μαζί με τον οποίο έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα ανθρωπιστικής εξερεύνησης και κουλτούρας.

Για πάνω από 30 χρόνια εξελίσσει μια μοναδική προσέγγιση στη Gestalt, την Gestalt Awareness Practice (GAP). Η GAP είναι μια προσέγγιση ανάπτυξης επίγνωσης η οποία πηγάζει από τη δουλειά του ιδρυτή της Gestalt, Fritz Perls, είναι επηρεασμένη από τη Βουδιστική πρακτική και έχει αναπτυχθεί από κοινού με τον Richard Price.

Η Chris Price συνεχίζει να μένει στο Esalen Institute και διδάσκει εκεί καθώς και σε άλλα κέντρα στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Η προσωπικότητά της και η πρωτοποριακή της προσέγγιση χαίρει διεθνούς εκτίμησης.

Rudi Price-Waldrip
Η Rudi Price-Waldrip είναι απόφοιτη του University of California, Berkeley. Έχει συντονίσει τάξεις αφύπνισης της γυναικείας συνείδησης στο πανεπιστήμιο και έχει βοηθήσει την μητέρα της, Chris Price, σε σεμινάρια για αρκετά χρόνια. Πήγε στο πρώτο της σεμινάριο στην ηλικία των 6 μηνών(!) (όμως μόνο κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων για θηλασμό) και ένιωθε πάντα την εμπειρία των σεμιναρίων οικεία. Τα σεμινάρια με γυναίκες και η δουλειά με τα όνειρα με τη θεραπεία Gestalt είναι δύο από τις πιο αγαπημένες της μορφές εξερεύνησης. Είναι χαρούμενη που θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος σε αυτό το σεμινάριο στην Ελλάδα.

Κόστος Σεμιναρίου:
75€ με έγκαιρη εγγραφή έως 15 Νοεμβρίου, τιμή ομάδας 3 ατόμων 65 €

Πληροφορίες – Εγγραφές

ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Θεραπείας

Νικ. Ουρανού 2, Αθήνα, Τηλ. 210 36.20.020 – 210 36.20.490, [email protected]

Συνδέσεις στο Διαδίκτυο

Επίσημο site της Chris Price
http://www.tribalground.com

Επίσημο site του Esalen Institute
http://www.esalen.org

ΠληροφορίεςΕγγραφές

 ΔΙΟΔΟΣ  Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Θεραπείας

Νικ. Ουρανού 2, Αθήνα, Τηλ. 210 36.20.020 – 210 36.20.490, diodos@otenet.gr

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b