MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γυμνή φωτογράφιση για την Μέρα των νεκρών στο Μεξικό!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο θάνατος είναι κάτι που το γιορτάζουν -παραδόξως- αρκετές λατινογενείς κουλτούρες. Στο Μεξικό ιδιαίτερα υπάρχει και ειδική γιορτή, η Μέρα των νεκρών, που εορτάζεται στις 1 και 2 Νοεμβρίου με μεγάλοπρέπεια κι εντυπωσιακές στολές. Αυτή τη μέρα θέλησε να τιμήσει στο Μεξικό ο φωτογράφος Spencer Tunick, ο οποίος είναι ονομαστός για τις μαζικές φωτογραφίσεις γυμνών ανθρώπων σε διάφορα τοπία του κόσμου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Αμερικανός φωτογράφος, προκειμένου να τιμήσει τον θάνατο, ακολούθησε την καλλιτεχνική του πεπατημένη, με μια μικρή τροποποίηση: Τα μοντέλα του (γυναίκες και άνδρες) φορούσαν μια διάφανη επιφάνεια από πάνω, έτσι ώστε να φαίνεται η γύμνια τους, αλλά να δείχνει και κάπως απόκοσμη (και λίγο spooky, για να δένει με το θέμα). Ο ίδιος ο φωτογράφος συντόνιζε την μεγάλη αυτή ομάδα ανθρώπων με τηλεβόα.

Οι εθελοντές σε αυτή την φωτογράφιση έφτασαν τους 150. Δεν είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ που έχει πετύχει ο Tunick, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι και να γδύσει 1.800 ανθρώπους μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό στάδιο.

Η μέρα των νεκρών εορτάζεται στο Μεξικό ως μια αφορμή για τις οικογένειες να τιμήσουν τους αγαπημένους τους που έχουν φύγει από τη ζωή. Η καταγωγή της συγκεκριμένης τελετουργίας μας πάει πίσω 2,5-3 χιλιάδες χρόνια, σε παγανιστικές τελετές. Χαρακτηριστικό στοιχείο της συγκεκριμένης εορτής είναι η χρήση της νεκροκεφαλής, που αποτελεί ένα πολύ ξεκάθαρο σύμβολο του θανάτου.

Γιώργος Σμυρνής

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Επίκαιρα
Εκτεθειμένο στον κίνδυνο φτώχειας το 28,5% των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα
Art & Culture
Τζόαν Λη Φέρμορ: Στην Ύδρα με το «Βλέμμα στον κόσμο»
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Art & Culture
Η Φανή Τσατσάια στη Μπιενάλε Βενετίας - Οι πρώτες εικόνες από το ελληνικό περίπτερο
Art & Culture
Στο Μουσείο Βορρέ, η τέχνη βρίσκει χώρο να αναπνεύσει
Επίκαιρα
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα
Επίκαιρα
Ηλεκτρικά πατίνια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της Τροχαίας – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)»
Art & Culture
Η Miranda July «ζει και πεθαίνει μέσα στις λέξεις»
Αφιέρωμα
Όταν ο Michael Jackson συνάντησε το Χόλιγουντ: Τα βίντεο κλιπ που άφησαν ιστορία