MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας “παράνομος έρωτας” από την Αργεντινή στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η υποψηφιότητα της Αργεντινής για τα Όσκαρ του 2013 θα είναι παρούσα στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης! Η ταινία «Παράνομος Έρωτας» (Infancia Clandestina) το εντυπωσιακό, σκηνοθετικό ντεμπούτο του υποσχόμενου αργεντίνου σκηνοθέτη Μπέντζαμιν Άβιλα θα προβληθεί δυο φορές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ των Καννών και ένα πολύ σημαντικό βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν είναι σχεδιασμένη για να τονίσει την πραγματική διάσταση της δικτατορίας της Αργεντινής, πίσω στη δεκαετία του 70′. Αποτελεί στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης πιο αληθινή κι από την ίδια τη ζωή. Μια τολμηρή απόδοση της καθημερινής, αδιαμφισβήτητης, αλήθειας, η οποία – αναμεμειγμένη με θαρραλέες δώσεις ποιητικής αδείας – μας μεταφέρει σ’έναν κόσμο τόσο τρομακτικά ρεαλιστικό και άγριο, όσο τα άμεσα αποτελέσματα ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Το επώδυνα ρεαλιστικό, δεξιοτεχνικό δράμα του Άβιλα ξεκινά με την επιστροφή, στην Αργεντινή, του δωδεκάχρονου Χουάν και της οικογένειάς του. Όλοι τους έχουν πλέον καινούργιες πλαστές ταυτότητες, αφού είναι για χρόνια εξορισμένοι από την σκληρή λατινοαμερικανική Χούντα ως μέλη της Αντίστασης. Έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής έχει άλλο όνομα… Εκεί όλοι τον ξέρουν σαν Ερνέστο. Η γνωριμία του με την συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους. Βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Αργεντινή το 1979, ο «Παράνομος Έρωτας» διαθέτει στο καστ του μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του λατινοαμερικανικού σινεμά, την Ουρουγουανή Ναταλία Ιρέιρο και τον νεαρό Αργεντίνο Ερνέστο Αλτέιρο.

1η προβολή: Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 15.00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
2η προβολή: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 22.00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας

Με τους Ναταλία Ορέιρο, Ερνέστο Αλτέιρο, Τεο Γκουτιέρες Ρομέρο
Σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Άβιλα
Διάρκεια 112′
Διανομή Videorama Films

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος αφηγείται τη μάχη των σωμάτων με το βάρος του παρελθόντος
Cine News
Νέα σεζόν Beef, κλασικές ταινίες, πολυσυζητημένες σειρές – Τι βλέπουμε στην TV μετά το Πάσχα;
Cine News
Οκτώ σειρές για το απόλυτο binge, αυτό το πασχαλινό τριήμερο
Cine News
Η νέα σεζόν του Euphoria είναι εδώ – και όσα φέρνει αυτό το πασχαλινό τηλεοπτικό ΣΚ
Cine News
The Testaments: Διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney + η νέα, πρωτότυπη δραματική σειρά
Cine News
The Drama: Μια εξομολόγηση, ένα twist κι ένα ερώτημα χωρίς εύκολη απάντηση
Cine News
«Γιατί Είναι Μαύρα τα Βουνά»: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV
Cine News
Αυτή την εβδομάδα στην TV: Τα φαβορί των Emmys και κατανυκτικές ταινίες
Art & Culture
Sequels, remakes, spin-offs παντου: Μήπως το έχουμε παρακάνει;
Cine News
Weekend TV Picks: 2 σειρές και 7 ταινίες που θα δούμε το ΣΚ
Cine News
Το Disney+ ανανεώνει τη σειρά «Paradise» για 3o κύκλο επεισοδίων
Cine News
26o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία