MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Arduino Seminar Basics με τον Θάνο Ελευθεράκο στην Frown Tails

Από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη για 5 συναντήσεις, η Frown Tails στα πλαίσια του κύκλου εργαστηρίων “Ψηφιακά μέσα και δημιουργικές τεχνολογίες”, παρουσιάζει το σεμινάριο Arduino Seminar Basics με εισηγητή το Θάνο Ελευθεράκο.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

To Arduino Seminar Basics είναι ένα 10ωρο σεμινάριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα καλυφθεί η βασική ύλη σχετικά με τον μικροεπεξεργαστή Arduino και την κατασκευή διαδραστικών συστημάτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τον ηλεκτρισμό, τις αρχές του διαδραστικού σχεδιασμού (interaction design) και θα φτιάξουν κυκλώματα που χρησιμοποιούν αισθητήρες (sensors) και μηχανισμούς ενεργοποίησης (actuators) σε φυσικό χώρο.

Μέσα από πέντε συναντήσεις θα γίνει εισαγωγή στο physical computing, σε αισθητήρες (LDR, thermistors, buttons, tilt sensors), λαμπτήρες LED, στην πλατφόρμα Arduino και στο προγραμματιστικό της περιβάλλον.

Τεχνικές γνώσεις: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κώδικα/προγραμματισμού ή ηλεκτρονικών συστημάτων. Απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία και τις δυνατότητες αυτών πάνω σε φυσικά αντικείμενα.

Ο Θάνος Ελευθεράκος εργάζεται ως μηχανικός αυτόματων συστημάτων ενώ παράλληλα αναλαμβάνει projects ως web και mobile app developer. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με διάφορους ερευνητικούς τομείς. Κάποιες από τις εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια και εκθέσεις με κύριο αντικείμενο τα embedded systems.

Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ + 50 ευρώ arduino board και arduino kit (μικροεπεξεργαστής και προσωπική εργαλειοθήκη με όλα τα απαραίτητα υλικά).

Εγγραφή: Στείλε email στο [email protected], περιορισμένες θέσεις

Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 14 και Πρωτογένους, Μοναστηράκι

Τηλέφωνο
213 0097547

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b