MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέο Project4art – 4 σεμινάρια για μια παράσταση

Από 22 Οκτωβρίου 2012 έως 22 Μαρτίου 2013, ξεκινάει πάλι την πορεία του το εκπαιδευτικό Project4art – 4 σεμινάρια για μία παράσταση, του Spring People, που στηρίζεται στη διαθεματική καλλιτεχνική εκπαίδευση και στη συνεργασία των σεμιναριακών ομάδων με στόχο την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν ή και παραπάνω από τους 4 σεμιναριακούς κύκλους:

Υποκριτική/Devised & Physical Theatre με τον Γιάννη Σαρακατσάνη
Διεύθυνση Παραγωγής & Δημόσιες σχέσεις με την Δέσποινα Κραουνάκη
Θεατρικό Φωτισμό με τον Γιάννη Κωσταντακόπουλο
Μουσική Σύνθεση για θέατρο και κινηματογράφο με τον Κώστα Δημουλέα

Τα φετινά σεμινάρια του Project4art του Spring People θα φιλοξενηθούν σε 2 καλλιτεχνικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Στον χώρο Κύκλοι, Δημοφώντος 11, Θησείο (http://kykloiseminars.blogspot.gr/) και στον Κενό Χώρο, Αγησιλάου 77Α, Κεραμεικός (www.kenosxoros.com).

Το κόστος συμμετοχής στο κάθε σεμινάριο είναι 330 ευρώ (55 ευρώ x 6 δόσεις). Έκπτωση 15% σε ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ & έκπτωση 20% σε περίπτωση παρακολούθησης 2 ή παραπάνω σεμιναρίων.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ: 2103450652 και στο e-mail: [email protected].

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ PROJECT4ART

Σεμινάριο Υποκριτικής – Devised & Physical Theatre, εισηγητής: Γιάννης Σαρακατσάνης
Οι συμμετέχοντες/ουσες διδάσκονται τεχνικές υποκριτικής, κυρίως από το σωματικό θέατρο με στόχο, πέρα από την εκπαίδευση, τη δημιουργία μιας κοινής θεατρικής γλώσσας αλλά και το δέσιμο της δημιουργικής ομάδας. Με τις μεθόδους του devised θεάτρου δημιουργείται μάθημα με μάθημα η τελική μορφή του έργου.

Το σεμινάριο αυτό προσφέρει στα μέλη της ομάδας μια ολοκληρωμένη εμπειρεία ανεβάσματος παράστασης, από τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου μέχρι το παίξιμο της τελικής παράστασης και απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες ηθοποιούς. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη της δημιουργικής διαδικασίας και έτσι είναι κατάλληλο και για ερασιτέχνες συγγραφείς ή σκηνοθέτες.

Έναρξη: Τετάρτη 24/10/12. Διάρκεια: 60 ώρες. Κάθε Τετάρτη 19.00-22.00 στον χώρο Κύκλοι, Δημοφώντος 11, Θησείο.

Σεμινάριο Διεύθυνσης Παραγωγής & Δημοσίων Σχέσεων,εισηγήτρια: Δέσποινα Κραουνάκη
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν το σύνολο των διαδικασιών που απαιτούνται για να υλοποιηθεί μια θεατρική παράσταση. Με αφετηρία την αρχική ιδέα, θα εξεταστούν τα διαδοχικά στάδια που αφορούν την οργάνωση, την εκτέλεση παραγωγής και την προβολή μιας πετυχημένης θεατρικής ή και μουσικής παράστασης.

Ο τομέας της οργάνωσης- διεύθυνσης μιας θεατρικής παραγωγής είναι απαραίτητος, ώστε να λειτουργήσει σωστά όλη η παραγωγή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της αλλά και κατά την διάρκεια των παραστάσεων. Ο τομέας των δημοσίων σχέσεων στον χώρο του θεάματος απαιτεί υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, και αποτελεί απαραίτητο εφόδιο σε μία άκρως ανταγωνιστική εποχή, όπου τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει δίχως την ανάλογη προώθηση.

Έναρξη: Τρίτη 23/10/12. Διάρκεια: 40 ώρες. Κάθε Τρίτη 18.00-20.00 στον Κενό Χώρο, Αγησιλάου 77Α, Κεραμεικός.

Σεμινάριο Θεατρικού Φωτισμού, εισηγητής: Γιάννης Κωσταντακόπουλος
Το σεμινάριο απευθύνεται  σε φοιτητές θεατρολογίας, δραματικών σχολών,  ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, σκηνογράφους, υπευθύνους παραγωγής, φωτογράφους, διακοσμητές, ηλεκτρολόγους, καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και τις τεχνικές του θεατρικού φωτισμού και να βρούν ένα πολύτιμο εργαλείο για ένα πιο ολοκληρωμένο στήσιμο μιας καλλιτεχνικής παραγωγής (παράσταση, συναυλία, live event, δικόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κ.λ.π.).

Οι συμμετέχοντες/ουσες, μέσα από τη θεωρία και την πράξη, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες του θεατρικού φωτισμού και  τον εξοπλισμό που διαθέτει ένας φωτιστής, να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές του φωτός και του χρώματος, να παρατηρήσουν το σκηνικό χώρο, τις ανακλάσεις, τις φωτιστικές γωνίες,  τις φωτοσκιάσεις κ.λ.π. Ερχόμενοι σε επαφή με τις βασικές αρχές ηλεκτρισμού και ασφαλείας, τις δυνατότητες των προβολικών συστημάτων, τις ιδιότητες των σκηνικών σωμάτων, την διαδικασία ελέγχου και κατανομής της φωτιστικής εγκατάστασης και τις βασικές λειτουργίες της κονσόλας φωτισμού θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τα βήματα για την δημιουργία ενός φωτιστικού πλάνου, εφαρμόζοντας την θεωρία σε διαφορετικά είδη και σχέδια θεατρικών σκηνών (Ιταλική σκηνή, μετωπική διάταξη, πασαρέλα, αμφιθέατρο κ.λ.π.).

Έναρξη: Δευτέρα 22/10/12. Διάρκεια: 40 ώρες. Κάθε Δευτέρα 20.30-22.30 στον χώρο Κύκλοι, Δημοφώντος 11, Θησείο.

Σεμινάριο Μουσικής Σύνθεσης για Θέατρο & Κινηματογράφο, εισηγητής: Κώστας Δημουλέας
Απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με τη μουσική σύνθεση επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες/ουσες  την μουσική τέχνη  συνδυαστικά με ένα θεατρικό δρώμενο ή μια κινηματογραφική  εικόνα.

Το σεμινάριο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη λειτουργίας της  μουσικής για τον κινηματογράφο και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συνθέσουν μουσικά παραδείγματα πάνω σε δοσμένες  κινηματογραφικές σκηνές. Στη δεύτερη φάση και σε συνεργασία  με τις υπόλοιπες ομάδες του project4art, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τη χρήση της μουσικής  πάνω σε διάφορα θεατρικά δρώμενα, ενώ στο τέλος θα κληθούν να επενδύσουν μουσικά την θεατρική παράσταση που θα δημιουργηθεί από τις σεμιναριακές ομάδες.

Έναρξη: Τετάρτη 24/10/12. Διάρκεια: 40 ώρες. Κάθε Τετάρτη 17.00-19.00 στον Κενό Χώρο, Αγησιλάου 77Α, Κεραμεικός.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ @PROJECT4ART

Κώστας Δημουλέας
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και σύνθεση με καθηγητές τον Γιάννη Σερελέα και τον Νίκο Ντρέλα, και  ενορχήστρωση με τον Θανάση Ζέρβα . Έχει εργαστεί ως συνθέτης στο Θέατρο, στην Τηλεόραση και στον Κινηματογράφο, σε παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Ελληνικού Κέντρου  Κινηματογράφου, του Μικρού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, της ΕΡΤ κ.α., ενώ παράλληλα έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας. Το 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά  με μελοποιημένη  ποίηση των  Ηλία Λάγιου  και Γιώργου Κοροπούλη με τον τίτλο «Η Κομμώτρια και ο θάνατος» στην οποία  ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, η Σωτηρία Λεονάρδου και ο Βασίλης Γισδάκης. Η πρώτη δισκογραφική του δουλεία με τον τίτλο  «Μεταμορφώσεις»  περιλαμβάνει μουσική από τη δουλειά του στο θέατρο και στο σινεμά. Το 2012 έφτιαξε  τους Cold blooded blue, μια jazz μπάντα που ενσωματώνει στις εμφανίσεις της θεατρικά και κινηματογραφικά στοιχεία. Το πρώτο  δείγμα αυτής της γραφής με τον ομώνυμο τίτλο παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Εργάζεται ως καθηγητής ανώτερων θεωρητικών της μουσικής σε ωδεία.

Δέσποινα Κραουνάκη
Σπούδασε marketing, δημόσιες σχέσεις, & διαφήμιση στο Saint George College. Στον χώρο της τέχνης ξεκίνησε ως ραδιοφωνική παραγωγός (Top FM «Κανάλι 15», 902 Αριστερά στα FM, Kiss FM, Κλικ FM, Nitro Radio,  ΜελωδίαFM 100, Πόλις 88,6, Σταθμός101,3, κα.) και ταυτόχρονα εργαζόταν ως παραγωγός και υπεύθυνη προβολής σε δισκογραφικές εταιρείες και ως μουσική επιμελήτρια (Sony Music, BMG, Minos, κα.) Εργάζεται από το 1992 ως Διευθύντρια παραγωγής και Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το δισκογραφικό label του Σταμάτη Κραουνάκη«Λυχνία». Στον χώρο του θεάτρου ξεκίνησε ως βοηθός παραγωγής για θεατρικές παραστάσεις και μουσικά θεάματα, και με τα χρόνια την κέρδισε αποκλειστικά το θέατρο: Οργάνωση παραγωγής και δημόσιες σχέσεις στις μουσικές θεατρικές παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη με τον θίασο Σπείρα-Σπείρα (Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο, Μπιμπερό, Η συνομωσία των λουκουμάδων κ.α.). Έχει συνεργαστεί ως υπεύθυνη προβολής κι επικοινωνίας με τα θέατρα & θεατρικούς χώρους: «Κάκια Αναλυτή», «Πορεία», «Ιλίσια-Ντενίση, «Πολυχώρος Bios», «Αθηναϊς», «Badminton»,«Μονή Λαζαριστών-Θεσσαλονίκη», «Από Μηχανής Θέατρο», «Θέατρο του Ήλιου»,«Θέατρο Παραμυθίας», «Θέατρο του Νέου Κόσμου», «Art House», «Θέατρο Βρετάνια»,«Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», κα. Σε μουσικές παραστάσεις έχει συνεργαστεί ως υπεύθυνηεπικοινωνίας σε συνεργασία με: τον θίασο Σπείρα- Σπείρα, το «Φιξ Θεσσαλονίκης», την «Ακτή Πειραιώς» (παραστάσεις του Τάκη Ζαχαράτου Sugar Angel), το «Gazarte», το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κ.α. Στον χώρο της δισκογραφίας έχει διατελέσει Υπεύθυνη παραγωγής και επικοινωνίας για το cd της Δήμητρας Παπίου «Έμαθε η καρδιά» (παραγωγή «Λυχνία»), το cd της Ηρούς Σαΐα «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» (παραγωγή«Λυχνία), κ.α. Απο το 2011 διδάσκει Διεύθυνση Παραγωγής & Προβολή- επικοινωνία στον καλλιτεχνικό χώρο Spring People.

Γιάννης Κωσταντακόπουλος
Σπούδασε Θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Θεάτρου με τους Κ. Φιλίππογλου, Μ. Μαρμαρινό, Ρ. Πατεράκη, Ν. Διαμαντή, Μ. Πανούτσου κ.α. Από το 2002 σκηνοθετεί παραστάσεις Devised Theatre σε θέατρα της Αθήνας και της Πάτρας. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου “Motus Terrae” που δραστηριοποιείται σε θεάματα δρόμου, site specific performances και παραστάσεις Devised Theatre.

Aσχολείται επαγγελματικά με τον φωτισμό καλλιτεχνικών παραγωγών από το 2000, ως τεχνικός και σχεδιαστής φωτισμών σε μουσικές και  θεατρικές παραστάσεις. Έχει φωτίσει παραστάσεις στα θέατρα: «Χώρα», «studio Αργώ», «Εντροπία», «Θέατρο του Νέου Κόσμου», «Θέατρο του ήλιου», «Φούρνος», «Χοροροές», «Επι Κολωνώ» κ.α. καθώς επίσης και σε ανοιχτά θέατρα και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί τον φωτισμό όλων των παραστάσεων που έχει σκηνοθετήσει και έχει σχεδιάσει φωτισμούς για παραστάσεις των :  Γρ. Χατζάκη, Σπ. Ανδρεόπουλο, Κ. Παπαδοπούλου, Γ. Σαρακατσάνη, Η. Μαλανδρή, Μ. Πλέσσα, Γ. Μαρκόπουλο, Μ. Φραγκούλη και πολλών άλλων μουσικών και θεατρικών σχημάτων. Από το 2007 εργάζεται ως Stage Manager στο Εθνικό Θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Β. Μαυρογεωργίου, Ε. Θεοδώρου, Δ. Λιγνάδη, Μ. Φριντζήλα, Θ. Μοσχόπουλο, G. Grauzinis, Κ. Ευαγγελάτου, Γ. Χουβαρδά, Β. Παπαβασιλείου, Ν. Μαστοράκη κ.α. σε παραστάσεις που φώτισαν οι : Λ. Παυλόπουλος, Σ. Μπιρμπίλης, Π.Μαθιέλης, Τ. Παλαιορρούτας και Ε. Ντεκκώ.

Έχει επίσης εργαστεί ως εμψυχωτής εργαστηρίων θεάτρου, ως δάσκαλος θεατρικής αγωγής σε σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, και ως μέλος κριτικών επιτροπών των πανελλήνιων μαθητικών αγώνων σύγχρονου θεάτρου που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Γιάννης Σαρακατσάνης
Σπούδασε υποκριτική στο «Σύγχρονο θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη και στο “School of Physical Theatre” στο Λονδίνο. Το 2004 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα AbOvo, στην οποία σκηνοθετεί, παίζει και γράφει κείμενα. Η ομάδαAbOvo είναι μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές ομάδες της Αθήνας με γνωστότερα έργα τα: «Εκεί, εκεί στην Κόλαση», «Ζελόβ», «Μαμά Ελλάδα 2», «Το Ίδρυμα» και «Ο Πλανήτης» με το οποίο κέρδισαν και το πρώτο βραβείο στο BEFestival του Birmingham, το 2010. Το 2007 ήταν υποψήφιος για το βραβείο “Κουν” Νέου Δημιουργού της ένωσης Ελλήνων κριτικών και από το 2008 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre Festival. Εκτός AbOvo έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις ”Rejected” και “I will Survive”κι εκπαιδεύει ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς από το 2005.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b