MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Σε μια υψηλής αισθητικής εκδήλωση, παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για το 2012-13. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις για το θέατρο, τη μουσική, το χορό, αλλά και σημαντικές εκθέσεις φωτογραφίας και video art.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην τεράστια και κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, οι υπεύθυνοι του προγράμματος παρουσίασαν όλες τις σημαντικές πτυχές του προγράμματος, με ευφράδεια λόγου, εύστοχα και συχνά αστεία σχόλια και πολύ διαφωτιστικές βιντεοπροβολές, που μας άνοιξαν την όρεξη για τα σπουδαία που θα δούμε τη φετινή σεζόν. Ακολούθησε μια μικρή γιορτή, με το πολυπληθές κοινό της παρουσίασης να απολαμβάνει ποτό και γευστικούς μεζέδες στην ταράτσα του κτηρίου, με μια από τις πιο όμορφες θέες στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ως προς το πρόγραμμα, την πρωτοκαθεδρία φαίνεται να έχει φέτος το θέατρο για την Στέγη, καθώς σημαντικές μορφές της ελληνικής και της διεθνούς θεατρικής σκηνής παρουσιάζουν έργα τους στο κτήριο του Ιδρύματος Ωνάση. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί τον “Καλό άνθρωπο του Σετσουάν” του Μπρεχτ, με πρωταγωνίστρια την Στεφανία Γουλιώτη, η πρωτοποριακή θεατρική ομάδα Blitz θα παρουσιάσει το νέο της έργο. Επίσης, ο πολύ σημαντικός γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης Joel Pommerat– τον οποίο ο Peter Brook έχει χαρακτηρίσει διάδοχό του- θα εκπροσωπηθεί από παράσταση γαλλικού θιάσου, την οποία έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει ο ίδιος, ενώ κι ένα ακόμα έργο του θα ανέβει από την θεατρική ομάδα Κανιγκούντα.

Στον χορό θα υπάρχουν επίσης σημαντικά έργα, όπως οι rootlessroot με το Kireru και ο διεθνούς φήμης ακτιβιστής, πολιτικός επιστήμονας και χορευτής Lemi Ponifasio με το έργο του Birds with Skymirrors.

Στην μουσική έχουμε έργα κλασικής, ροκ, τζαζ και μοντέρνας μουσικής, με την Καμεράτα να παρουσιάζει έργα με όργανα εποχής, την Monika να μας προσφέρει την μουσική της παράσταση Primal και να πραγματοποιούνται ακόμα αφιερώματα μουσικά στον σπουδαίο και πρωτοποριακό συνθέτη John Cage.

Στα εικαστικά έχουμε σημαντικές εκθέσεις φωτογραφίας και video με τον σημαντικό και προκλητικό φωτογράφο Helmut Newton, αλλά και τον Robert Wilson, που θα σκηνοθετήσει και την Οδύσσειά του φέτος στο Εθνικό, σε μια έκθεση με video πορτραίτα, στα οποία εμφανίζονται διάσημοι αστέρες του Hollywood, όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Γι’ αυτά τα ωραία και ακόμα περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο πλήρες πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών για το 2012-2013

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b