MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αχ αυτά τα φαντάσματα με Χαραλαμπόπουλο- Σερβετάλη, στο θέατρο Βρετάνια

Το έργο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο με τίτλο “Αχ, αυτά τα φαντάσματα” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια τη χειμερινή περίοδο 2012-2013. Οι πρόβες ξεκίνησαν από την 1 Σεπτεμβρίου και η παράσταση αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Φέτος, στο θέατρο «Βρετάνια» ο Γιάννης Κακλέας μάς μεταφέρει στη Νάπολη, σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες αλλά και αθώες, ερωτευμένοι, σαλεμένοι και μικροκομπιναδόροι, ήρωες όλοι της φημισμένης κωμωδίας “Αχ, αυτά τα φαντάσματα” του σπουδαίου Ναπολιτάνου θεατράνθρωπου Εντουάρντο ντε Φιλίππο, γνωστού στο ελληνικό κοινό από πολλά έργα, όπως «Φιλουμένα Μαρτουράνο», «Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα», «Οι εκατομμυριούχοι της Νάπολι» κ.ά.

Το “Αχ, αυτά τα φαντάσματα”, μια βαθιά ανθρώπινη κωμωδία, έχει ως στόχο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή, παραβλέποντας την ανάγκη της αγάπης. Καυτηριάζει τον εγωισμό, που ορθώνεται σαν τείχος γύρω μας και μας κόβει κάθε επικοινωνία με εκείνους που μας νοιάζονται και μας πονάνε.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1948, δύο μόλις χρόνια μετά τη συγγραφή του. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1967 από τον Ρενάτο Καστελάνι με τον Βιτόριο Γκάσμαν και την Σοφία Λόρεν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Πασκουάλε, ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι’ αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, καταλήγει να ζει με τεχνάσματα. Μετακομίζει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Αυτός που τελικά “κυκλοφορεί” είναι ο εραστής της Μαρίας τον οποίον ο Πασκουάλε περνά για ένα φιλάνθρωπο φάντασμα που σκορπίζει σε κάθε του εμφάνιση χρήματα και δώρα.

Συντελεστές
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ειρήνη Τσακίρη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική Διδασκαλία & Επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης

Παίζουν:
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φαίη Ξυλά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Αγορίτσα Οικονόμου, Κίμωνας Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου, Βαγγέλης Ρωμνιός

Διεύθυνση
Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αναδρομές: Σύγχρονες αναγνώσεις σε πρώιμες ελληνικές δραματουργίες στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
Η Αστερόσκονη, της Χριστίνας Ματθαίου επιστρέφει στο θέατρο Σημείο
Θεατρικά Νέα
O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό «1984»
Θεατρικά Νέα
Grease The Musical: Aπό το Λονδίνο στο Christmas Theater για το απόλυτο 50s πάρτι
Cine News
Χρήστος Πολίτης: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Στο Θέατρο Ιλίσια, η παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό
Art & Culture
Είναι νέοι. Και ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους το 2025
Θεατρικά Νέα
Ξανά sold out το “Άνθρωποι και Ποντίκια” του Βασίλη Μπισμπίκη – Άνοιξε η προπώληση για νέες ημερομηνίες
Θεατρικά Νέα
Γιώργος Κουμεντάκης: Για 4η θητεία στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Θεατρικά Νέα
Κλειστά τα θέατρα το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου: Η νέα κωμωδία της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
Θεατρικά Νέα
Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί τη «Locandiera» του Γκολντόνι στο Θέατρο Τέχνης