MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ερευνητικό δρώμενο πάνω στο συναίσθημα του Φόβου από την ομάδα nomáδes artcore

Από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου οι nomáδes artcore διοργανώνουν ένα ερευνητικό δρώμενο πάνω στο συναίσθημα του φόβου, στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

[project 1]  Φ Ο Β Ο Σ
Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα.

Μέσα από πέντε ερευνητικά πεδία συναισθημάτων (φόβος – θυμός – θλίψη – χαρά – αγωνία) θα προκύψει ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, με τα εξής δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής, σε μια ορισμένη εποχή (2012-2013), όλων των ηλικιών. Πώς αισθάνονται; Τί επιθυμούν; Ποιά η σχέση με τον εαυτό τους; Ποιά η σχέση με τους άλλους; Σε σχέση με το κάθε συναίσθημα.

Συναίσθημα Φόβος \ Κατεύθυνση Βόρεια\ Στοιχείο Νερό \Εποχή Χειμώνας\ Χρώμα Μαύρο Πρώτο ερευνητικό τριήμερο – Συναίσθημα Φόβος.

Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν. Με υλικό παρατήρησης τις βιολογικές και ψυχαναλυτικές εκφάνσεις του φόβου , ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο για φόντο  , αυτοσχεδιάζουμε  και συνθέτουμε  μια διαδρομή  θέτοντας ερωτήματα.

Σε κάθε Επιλογή συνυπάρχει και ο φόβος. Σε κάθε Φόβο συνυπάρχει η θέληση για ζωή. Σε κάθε ζωή υπάρχει η θέληση;

Κινηματογραφιστές\ηθοποιοί\χορευτές\μουσικοί\εκπαιδευτικοί\φωτογραφοι\

 Το κτίριο του δυτικού αεροδρομίου ζωντανεύει ξανά δίνοντας μία άλλη προοπτική στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου. Με όχημα τις τέχνες, ένας χώρος βιωμένος και με πλούσιες μνήμες αποκτά νέες σημασίες. Σε μία εποχή βαθειάς κρίσης, η ενεργοποίηση του κτιρίου του πρώην δυτικού αεροδρομίου μας βάζει να αναμετρηθούμε με τους φόβους μας, τις επιθυμίες μας και τις ανάγκες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και ταυτόχρονα να αναλογιστούμε, ανάμεσα σε άλλα, για το μέλλον του πρώην αεροδρομίου.

Είσοδος ελεύθερη (περιορισμένος αριθμός θέσεων), Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6943637456

Στα πλαίσια του “2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό” της Επιτροπής    Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό και  με την υποστήριξη  του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας  (ΠΟΛΚΕΟΑ)  και το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Promo video παράστασης https://vimeo.com/47679872
Interview nomadesartcore https://vimeo.com/47658422
Για την στήριξη του project  http://www.groopio.com/el/projects/display/94/

Για την στήλη θεαμάτων
Το πρώτο ερευνητικό τριήμερο, στο οποίο θα αναπτύξετε την  ολοκλήρωση του Εγώ και την ανάγκη του Μαζί σε σχέση με το σήμερα, θα είναι μέσα από το συναίσθημα του Φόβου. Καλλιτέχνες από πολλά πεδία, δρουν και αντιδρούν μαζί με τους θεατές σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο.

Βιογραφικό ομάδας
Οι [nomáδes artcore], είμαστε ένας πυρήνας ανθρώπων που συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2011 με σκοπό την καλλιτεχνική έκφραση και δράση  χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, την σύνθεση και την μορφή της τέχνης.

Η  Κατάσταση  Πολιορκίας  μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις ήταν  το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας ,όπου ανέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη για 15 παραστάσεις από τον Οκτώβρη ως τον Δεκέμβρη του 2011.  Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης Μαχμούντ  Νταρουίς μαζί με του δικού μας εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.

Με το εργαστήρι Να σου πω; Να μου πεις. Μια ιστορία…  ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012 μια σειρά από βιωματικές συναντήσεις στον Υμηττό με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των  προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και  την αναπαράσταση.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ όπου και πάλι εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου . Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα; Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα Φόβος – Χαρά – Θλίψη – Θυμός – Αγωνία θα δημιουργήσουμε πέντε ερευνητικά τριήμερα σε πέντε πόλεις της Ελλάδας  όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία θα δρουν για να αναγνωρίσουμε το κάθε συναίσθημα και να το κάνουμε σύμμαχο στην ολοκλήρωση. Τα Τριήμερα αυτά θα βιντεοσκοπηθούν και το υλικό που θα μαζευτεί θα είναι ο κορμός ενός Θεατρικού Ντοκιμαντέρ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b