MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τη Θεά Ίσιδα έκανε τατουάζ κάτω από το στήθος της η Rihanna!

Τη δύναμη των Θεών της αρχαίας Αιγύπτου και ιδίως της Θεάς Ίσιδας θέλει στο πλευρό της η τραγουδίστρια Rihanna. Για να το πετύχει αυτό χάραξε ένα τατουάζ κάτω από το στήθος με μια γυναίκα με φτερά, που αναπαριστά την αρχαία Θεά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η επιλογή να χαράξει ένα τατουάζ με μια Θεά της γονιμότητας κάτω από το στήθος της δεν είναι τυχαία. Η ίδια η τραγουδίστρια υποστηρίζει ότι χάραξε το συγκεκριμένο τατουάζ στην μνήμη της γιαγιάς της, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο φέτος τον Ιούλιο.

Η Ισιδα ήταν μια θεά συνετή και κόσμια, που μαζί με τον σύζυγό της τον Οσιρι και τον μονάκριβο γιο της τον Ωρο, αποτελούν τη σημαντικότερη θεϊκή τριάδα του αιγυπτιακού πανθέου.  Ήταν μία από τις πρώτες αλλοδαπές θεότητες που πλησίασαν οι αρχαίοι Ελληνες, καθώς τους ήταν γνωστή από παλιά ως θεά της βλάστησης και του κάτω κόσμου και γι’ αυτό την ταύτιζαν με τη δική τους Περσεφόνη και κυρίως με τη Δήμητρα. Η λατρεία της Ισιδας διαδόθηκε ευρέως, επειδή οι Πτολεμαίοι την προέβαλλαν ως την πιο καλόβουλη, καλοπροαίρετη, μειλίχια και πολυεύσπλαχνη θεά που είχαν γνωρίσει ως τότε οι άνθρωποι, καθώς η ίδια, αν και θεά, δοκίμασε αβάσταχτο πόνο και μεγάλα βάσανα.

Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες γύρω από την Ίσιδα ήταν ότι κατάφερε να αναστήσει τον άντρα της Όσιρι. Τον Όσιρι τον είχε δολοφονήσει ο Σεθ και τον είχε τεμαχίσει σε 14 κομμάτια, τα οποία διασκόρπισε σε όλον τον κόσμο. Η Θεά, την οποία έχει χαράξει κάτω από το στήθος της η Rihanna, κατάφερε να βρει όλα τα κομμάτια του Όσιρι, εκτός από το πέος του, το οποίο είχε καταβροχθίσει ένα ψάρι. Μετά από μια τελετουργία νεκρανάστασης κατάφερε να αναστήσει τον ευνούχο πλέον Θεό και να του χαρίσει ξανά αιώνια ζωή. Μετά εξαφανίσθηκε για να γλιτώσει από την οργή του Σεθ και να αναθρέψει τον γιο της Ώρο με ασφάλεια.

Φαίνεται, πως η Rihanna, η οποία όταν δεν έχει τι να κάνει, φτιάχνει κι ένα νέο τατουάζ, ήταν καλή μαθήτρια στα μαθήματα αρχαίας αιγυπτιακής μυθολογίας. Και μάλλον θα ελπίζει ότι η Θεά Ίσιδα θα της χαρίσει την ευλογία της, ώστε να συνεχίσει η γόνιμη καριέρα της και τα τραγούδια της να γεννάνε επιτυχίες στα charts και άφθονο χρήμα.


Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b