MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει άμεσα 10 εκατομμύρια ευρώ σε δράσεις για τα παιδιά

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοινώνει 3 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την κρίση και, συγκεκριμένα, των παιδιών τους.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ειδικότερα, το Ίδρυμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, με σκοπό να βοηθηθούν οι μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε οι ίδιες να είναι σε θέση να εργαστούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Η δωρεά θα δώσει τη δυνατότητα εγγραφής σε σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, σε μία εποχή που η ζήτηση για υπηρεσίες φροντίδας του παιδιού είναι αυξημένη κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Με αυτό τον τρόπο, το Ίδρυμα ευελπιστεί να βοηθήσει μητέρες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, εργαζόμενες ή άνεργες, ώστε να ανακουφιστούν -έστω και λίγο- από τις διαρκείς δοκιμασίες.

Από την αρχή του νέου σχολικού έτους, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυξάνει επίσης την οικονομική του ενίσχυση προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Πρόληψις (www.prolepsis.gr), με σκοπό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία, κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Μετά την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2012, στο οποίο συμμετείχαν 34 σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με σύνολο 6.272 μαθητών, η δεύτερη αυτή δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αρωγή τουλάχιστον 18.000 μαθητών δημόσιων σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Επιπλέον, με δωρεά προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αποστολή Άνθρωπος (www.missionanthropos.com), ύψους 200.000 ευρώ, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενισχύει πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο θα βοηθήσει πάνω από 1.000 παιδιά Ελλήνων και μεταναστών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Οι παραπάνω δωρεές αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς στην Ελλάδα που πλήττεται από την κρίση, ενώ από την αρχή του έτους ήδη έχουν διατεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού 41 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζεται η διαρκής αξιολόγηση νέων προγραμμάτων.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε εκ μέρους των συναδέλφων του στο Διοικητικό Συμβούλιο: «Με τις δωρεές αυτές, το Ίδρυμα επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην ανακούφιση όλων όσοι πλήττονται περισσότερο και πιο άμεσα από την τρέχουσα κοινωνικό- οικονομική κρίση και, ιδιαιτέρως, των παιδιών, που έχουν την απόλυτη ανάγκη μας. Με προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, εμβολιασμών και ενίσχυσης των βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας, πέρα από τα ίδια τα παιδιά, ευελπιστούμε να ανακουφίσουμε λίγο και τους γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πρωτοφανείς δυσκολίες».    

Σχετικά με το ΙΣΝ

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει εγκρίνει συνολικά τη διάθεση ποσού €996 εκατομμυρίων ($ 1,3δισεκατομμύρια), μέσω 2.325 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 109 κράτη ανά τον κόσμο. Εξαιρώντας τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια), οι μέχρι σήμερα δωρεές του Ιδρύματος έχουν μοιραστεί ισόποσα μεταξύ προγραμμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ανταποκρινόμενο στη συνεχιζόμενη κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, το Ίδρυμα ανακοίνωσε πρόσφατα πρωτοβουλία για τη διάθεση €100 εκατομμυρίων ($130 εκατομμύρια), μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης
κρίσης. Από τον Ιανουάριο του 2012, και στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα έχει διαθέσει ήδη €41 εκατομμύρια ($53 εκατομμύρια) για την ενίσχυση διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλη τη χώρα, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έγκριση επιπλέον δωρεών.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Το έργο πλησιάζει την έναρξη της φάσης της κατασκευής, με τις εργασίες εκσκαφής να έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, ειδικά υπό τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Παραμένει μαρτυρία και δέσμευση για το μέλλον της χώρας, σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Αποτελεί, επίσης, μοχλό βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, πράγμα πολύ σημαντικό υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b