MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, στο Nobu Festival Μύκονος 2012

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου Nobu Food festival που πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 28 Ιουλίου στο Matsuhisa Mykonos του Belvedere Hotel, τo Επώνυμο Ελληνικό Κρασί (New Wines of Greece για τους ξένους) προσέφερε φέτος μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Ιουλίου, ο πολυβραβευμένος star chef Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μαζί με τον Executive chef του Nobu Dubai, Herve Courtot, πάντρεψαν την μινιμαλιστική ιαπωνική αισθητική με τα κορυφαία επώνυμα ελληνικά κρασιά και τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου.

Το φετινό Nobu Food Festival στη Μύκονο είχε έμπνευση Ελλάδας, αφού οι συνδαιτυμόνες είχαν τη χαρά να συνδυάσουν τα ευφάνταστα πιάτα του Nobu Matsuhisa, με την υπέροχη ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων που προτείνουν οι έλληνες οινοπαραγωγοί μέσα από τα επώνυμα κρασιά των New Wines of Greece. Οι μοναδικές εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών, όπως το ασύρτικο, η μαλαγουζιά και το αγιωργίτικο, ανέδειξαν υπέροχα τη  χαρακτηριστική, σχεδόν χειρουργική ακρίβεια στους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί ο NobuChef, με αποτέλεσμα γεύσεις και υφές που μας “ταξιδεύουν”. Μαέστρος και καπετάνιος ο δις Best Greek Sommelier & δις Third Best Young Sommelier of the World, Νικόλας Γιαννόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε των συνδυασμών που συνόδεψαν τα πιάτα, από τη Μαλαγουζιάτων Αμπελώνων Αντωνόπουλου και τον Καβαλιέρο του κτήματος Σιγάλα, μέχρι το Μικροκλίματου Κτήματος Παπαϊωάννου και το Samos Nectar της Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου.

Ο κ. Γιαννόπουλος, Head Sommelier των NobuMatsuhisa Athens & Mykonos, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα New Wines of Greece συνόδευσαν το φετινό Nobu Food Festival στη Μύκονο. Η εξαιρετική ποιότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κρασιών αποτέλεσαν σημείο αναφοράς της εκδήλωσης και ενθουσίασαν τους καλεσμένους μας. Είμαστε έτσι πολύ περήφανοι που οι εκρηκτικές γεύσεις του Nobusan (san: τίτλος ευγένειας στα ιαπωνικά) συνδυάστηκαν με γηγενείς ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το Ελληνικό κρασί”.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Cine News
Diane Morgan: Η “Philomena Cunk” στη Στέγη για μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Εκδηλώσεις
«Ζιζέλ» από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το εμβληματικό «Kontakthof» της Pina Bausch στο Εθνικό, «Αναζητώντας την Ελένη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα» από τον Θωμά Μοσχόπουλο, Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Πωλ Άγκνιου διευθύνει το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπαχ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Δεκέμβριος με σύγχρονη τέχνη, μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Goran Bregovic στην Αθήνα, μια βραδιά στη Λιλιπούπολη με την ΚΟΑ - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ