MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικό αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη με τρεις εκδηλώσεις, στη Σάμο

Από την Τετάρτη 1η έως την Πέμπτη 2 Αυγούστου και την Δευτέρα 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τρείς μουσικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα μουσουργού στον τόπο καταγωγής του, τη Σάμο.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο της επετείου για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του εθνικού μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962). Αν και ο εορτασμός τέθηκε υπό την αιγίδα του ονομαζόμενου τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν προβλέφθηκε καμία δαπάνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, οπότε και φέτος η Σάμος δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη διεξαγωγή του πετυχημένου για σειρά ετών καλοκαιρινού θεσμού του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» και περιορίζεται αναγκαστικά στο σύντομο αυτό Αφιέρωμα.

Αρχές Αυγούστου, Τετάρτη 1 και  Πέμπτη 2 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. θα δοθεί Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Καλομοίρη που θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη πιανίστα και έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Έλενα Μουζάλα και Ρεσιτάλ Τραγουδιού με την εξαίρετη σοπράνο Μήνα Πολυχρόνου. Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την εκδήλωση προλογίζει ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης» Βύρων Φιδετζής. Η πρώτη συναυλία (1/8) θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort, αίθουσα Σιβύλλα με την ευγενική παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου «Νικόλαος Δημητρίου». Η δεύτερη συναυλία (2/8) με το ίδιο πρόγραμμα, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Ακολουθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα Καλομοίρη και Ραχμάνινοφ, στο Θέατρο Πυθαγορείου (ώρα 9 μ.μ.). Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Δεμερτζής, βιολί, Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο και Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο.

Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b