MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απόλυτη κυριαρχία του Batman στο Box Office, παρά το μακελειό!

Ο κόσμος δεν φοβήθηκε από το τραγικό συμβάν στο Κολοράντο και πήγε στους κινηματογράφους να δει το The Dark Knight Rises. Αν και η Warner, σε ένδειξη σεβασμού, δεν έδωσε σε κυκλοφορία τα κέρδη για το τριήμερο (ΠΣΚ) χτες, οι αριθμοί βγήκαν σήμερα και δείχνουν απόλυτη κυριαρχία του Σκοτεινού Ιππότη του Nolan- όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν πέρασε όμως το εκπληκτικό ντεμπούτο που είχαν κάνει οι Εκδικητές δύο μήνες πριν, στο πρώτο ΠΣΚ της κυκλοφορίας τους στο σινεμά. Πάντως, η μάχη για το ποιά από τις δύο ταινίες θα είναι η πιο εμπορική του 2012 θα συνεχισθεί και θα πρέπει να περάσουν μερικές εβδομάδες, για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, η ταινία The dark knight rises σημείωσε το τριήμερο 20-22 Ιουνίου κέρδη 160,8 εκατ. δολάρια. Είναι το τρίτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, μετά το εκπληκτικό άνοιγμα των 207 εκατ. δολαρίων των Εκδικητών και τα 169 εκατ. δολάρια που έκανε η ταινία Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Επίσης, εκτόπισε από την τρίτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας τον προηγούμενο Batman, το The dark knight (158 εκατ. δολάρια). Αυτό δείχνει την σταθερότητα που επιδεικνύει η σειρά ταινιών του Nolan στο να κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο νούμερο 2 του αμερικάνικου Box Office και με τεράστια διαφορά είναι η ταινία Ice Age: Continental Drift με 20,4 εκατ. δολάρια και στο νούμερο 3 η ταινία The Amazing Spiderman, που, όπως περίμεναν όλοι, έκανε ό,τι έκανε μέχρι να βγει ο νέος Batman. Το τριήμερο 20-22 Ιουλίου ο νέος Spiderman σημείωσε κέρδη 10,8 εκατ. δολαρίων.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
10 anti rom-com ταινίες για όσους κάνουν skip τον Άγιο Βαλεντίνο
Cine News
28ο ΦΝΘ: Έναρξη με το ντοκιμαντέρ «Ρώτα την Ι Τζιν» για τη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές τον Τραμπ
Cine News
Σιαμάκ Ετεμάντι: Μιλώντας για τη σεξουαλικότητα, μιλάμε για όσα αποκλείουν τους ανάπηρους
Cine News
COSMOTE HISTORY: 10 χρόνια λειτουργίας για το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό
Cine News
Super Bowl 2026: Οι δύο “λανθιμικές” διαφημίσεις με την Emma Stone και τον George Clooney
Cine News
Οι βραβευμένοι «Ανταγωνιστές» επιστρέφουν με β’ σεζόν στο Disney+
Art & Culture
Αποστολή στο 55ο IFFR: Μια εβδομάδα από αίθουσα σε αίθουσα
Cine News
Die My Love, κωμωδίες ή δυνατά love stories; Τι θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μέγαρο: Τριήμερο προβολών με τα τρία πρώτα ιστορικά ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού
Cine News
28ο ΦΝΘ: Μεγάλο αφιέρωμα σε σπάνια και αποκαλυπτικά αρχεία
Cine News
Animasyros 2026: 200 χρόνια Ερμούπολη και open call για συμμετοχές
Cine News
«Οι Αθώοι»: Πρεμιέρα απόψε στο MEGA – Όσα θα δούμε στο 1ο επεισόδιο